Τέταρτη εταιρεία, η Ryanair, σκέφτεται πτήσεις για Αλεξανδρούπολη αλλά από εξωτερικό

Τέταρτη εταιρεία, η Ryanair, σκέφτεται πτήσεις για Αλεξανδρούπολη αλλά από εξωτερικό

Τέταρτη εταιρεία είναι πολύ πιθανό να προστεθεί στις άλλες τρεις, που φέτος αναμένεται να εκτελούν πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτό θα γίνει από φέτος το καλοκαίρι ή πάμε για το 2019.

Πρόκειται για την χαμηλού κόστους ιρλανδέζικη εταιρεία Ryanair, η οποία πάντως δεν θα πετάει από το “Ελ.Βενιζέλος” της Αθήνας για την Αλεξανδρούπολη, αλλά από κάποια ξένη χώρα. Η Φραγκφούρτη της Γερμανίας και το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν είναι τα δυο αεροδρόμια, ενώ όπως είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ με συνεχόμενα ρεπορτάζ τον περασμένο Νοέμβριο το EVROS-NEWS.GR, το συγκεκριμένο ζήτημα συζήτησε στην Αθήνα σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη της εταιρείας, αντιπροσωπεία θεσμικών της περιοχής μας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση με την Ryanair είχε στην Αθήνα αντιπροσωπεία θεσμικών του Έβρου

Μάλιστα ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης μιλώντας σήμερα στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη εννοούσε την Ryanair λέγοντας ότι αναμένεται και άλλη αεροπορική εταιρεία που θα κάνει από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, πτήσεις εξωτερικού, αποφεύγοντας όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες. ”

Ήδη μετά την AEGEAN που ως Ολυμπιακή εκτελεί δρομολόγια από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και έχει το μονοπώλιο στην συγκεκριμένη γραμμή ως τώρα, τον επόμενο μήνα Μάρτιο η κυπριακή TUS Airways ξεκινάει πτήσεις από την Λάρνακα προς την Αλεξανδρούπολη και από 1η Μαίου βάση της ανακοίνωσης της η Sky Express θα αρχίσει και αυτή τα δρομολόγια από το “Ελ.Βενιζέλος” των Αθηνών για το “Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, με δυο καθημερινές πτήσεις.

Έρχεται ο Διοικητής της ΥΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες μας, αναμένεται να έρθει τις επόμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη (πιθανότατα Παρασκευή), ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος. Ο λόγος της παρουσίας του πάντως δεν έχει να κάνει πρώτιστα με την έντονη… κινητικότητα που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη για τις νέες εταιρείες και πτήσεις, αλλά θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Τουλουπίδη για το Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Μαζί λοιπόν θα επιθεωρήσουν τους χώρους του αεροδρομίου “Δημόκριτος”, στους οποίους θα τους ξεναγήσει ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, αλλά προφανώς θα γίνει και κουβέντα για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στις πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη με την ενεργοποίηση της Sky Express και της κυπριακής TUS Airways.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων δημιουργείται στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης