Επίσκεψη και ενημέρωση Λαμπάκη στον Σταθμό συμπίεσης του ΤΑΡ στους Κήπους

Επίσκεψη και ενημέρωση Λαμπάκη στον Σταθμό συμπίεσης του ΤΑΡ στους Κήπους

Τον ”Σταθμό συμπίεσης” φυσικού αερίου του ΤΑΡ στην περιοχή των Κήπων, που είναι ο μοναδικός σε όλη την διαδρομή του λεγόμενου ”Νότιου Διαδρόμου”, θα επισκεφθεί σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, προκειμένου να διαπιστώσει πως προχωρούν οι εργασίες και να ενημερωθεί για όλα τα θέματα.

Ο κ.Λαμπάκης θα συνοδεύεται φυσικά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης Γιάννη Φαλέκα, από τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών λΈργων Γιώργο Κουκουράβα. Θα τους υποδεχθεί και θα τους ενημερώσει ο υπεύθυνος του ΤΑΡ στην Θράκη κ.Σπύρος Νάκος.

Ως γνωστόν, χάρη σε ενέργειες του δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Φαλέκα, εξασφαλίστηκε ο σταθμός συμπίεσης να δίνει ζεστό νερό χρήσης σε λόκληρη την τοπική κοινωνία. Γιατί διεκδικώντας στον κατάλληλο χρόνο (2013-2014) επετεύχθει να διατεθεί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους κατοίκους του η ”απορριπτόμενη θερμική ενέργεια” δωρεάν, μέσω συστήματος τηλεθέρμανσης και με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ θα δημιουργηθούν τα δίκτυα μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

-Ο ”σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου” του TAP στους Κήπους αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη κατασκευαστική ανάπτυξη με 180 άτομα προσωπικό σε ”208 στρέμματα” έκταση. Το ιδιαίτερα αναπτυξιακό ”ενεργειακό έργο” για την τοπική οικονομία, με την τηλεθέρμανση της πόλης των Φερώ και πέντε χωριών με θερμική ενέργεια.