“Ξύπνησαν” οι εργαζόμενοι βλέποντας ότι κλείνει το εργοστάσιο Ορεστιάδας και “ανακάλυψαν” ευθύνες, διοίκησης και Κυβέρνησης

“Ξύπνησαν” οι εργαζόμενοι βλέποντας ότι κλείνει το εργοστάσιο Ορεστιάδας και “ανακάλυψαν” ευθύνες, διοίκησης και Κυβέρνησης

Από τους πανηγυρισμούς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τις αγκαλιές με τους υπουργούς που ήρθαν στην Ορεστιάδα και διαβεβαίωναν ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και το εργοστάσιο της πόλης, οι εργαζόμενοι βλέποντας ότι είναι ειλημμένη απόφαση να μην λειτουργήσει στην φετινή καμπάνια, “ξύπνησαν” και κατηγορούν διοίκηση και Κυβέρνηση, για τους οποίους “ανακάλυψαν” ότι έχουν ευθύνες.

Γι’ αυτό και εξαπέλυσαν ευθείες βολές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας., οι εκπρόσωποι των σωματείων μόνιμου και εποχικού προσωπικού του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας και του σωματείου φορτοεκφορτωτώνΣτο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος.  του Εργατικού Κέντρου και εργαζόμενος στο εργοστάσιο Πέτρος Χασανίδης, που επίσης τοποθετήθηκε και φαίνεται ότι στο… και πέντε κατάλαβε πως  “τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

Όπως γράφει το e-vertigo.gr που βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου,  ειπώθηκε ότι, το νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan): “Είναι το ίδιο σχέδιο που έχουμε ξαναδεί και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με άλλη επικεφαλίδα”, σχολιάζουν τα σωματεία των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι το business plan δίνει εμπορική και όχι παραγωγική κατεύθυνση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, προβλέποντας, ουσιαστικά, τη διατήρηση και υπολειτουργία ενός μόνο εργοστασίου, στο Πλατύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον “αέρα” το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας. Σκέφτεται αναστολή λειτουργίας η διοίκηση της ΕΒΖ

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρώην Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο. Πέτρος Χασανίδης, είπε ότι: “Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει συσσωρευτεί όλη η ανεπάρκεια όλων των προηγούμενων ετών και έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα”. Ο κ. Χασανίδης αναρωτήθηκε εάν η διοίκηση της ΕΒΖ ακολουθεί τις εντολές της κυβέρνησης ή της τράπεζας Πειραιώς.

“Τίθεται το ερώτημα εάν ακολουθούν τις εντολές της κυβέρνησης ή τις εντολές της Πειραιώς; Και ακολουθεί η ερώτηση προς την κυβέρνηση: Αφού κάποιοι από αυτούς που τοποθετεί η κυβέρνηση δεν ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή, την οποία έχει υποστηρίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας/Ανάπτυξης και ένα πλήθος στελεχών της κυβέρνησης, τι θα γίνει;

Δε γίνεται το εργοστάσιο να συνεχίσει να απαξιώνεται συστηματικά και να έχουμε την απαίτηση να παράγει και να φέρει αποτελέσματα. Δε γίνεται να ζητάμε από αυτή την περιοχή 30.000 στρέμματα, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δίνει 72 ευρώ/στρέμμα συνδεδεμένη για το τεύτλο, να εξετάζει περαιτέρω αύξησή της και από την άλλη να μην έχεις εργοστάσια για να καλλιεργήσουν οι αγρότες”.

Β.Μπιμπισίδης: “Η εταιρεία διοικείται από την Αθήνα”

Μα υπάρχει ο Νενεδάκης απ’ τον Έβρο, δεν το ξέρει;

“Δυστυχώς σήμερα η διοίκηση κρύβεται”, είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας ότι “δε γίνεται οι αγρότες να συνεχίσουν να περιμένουν τις πληρωμές τους από Παρασκευή σε Παρασκευή και από Δευτέρα σε Δευτέρα. Δεν μπορεί να γίνονται τα χατίρια της Τράπεζας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες “στους αγρότες που δε σπέρνουν και στους εργαζόμενους γιατί παίρνουν πολλά λεφτά”. Στη εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν θα απαντήσουμε και θα απαντήσουμε σκληρά. Ο χαβαλές τελείωσε, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και σε λίγες ημέρες θα είναι και μη αναστρέψιμη”, κατέληξε ο κ. Χασανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλεξανδρουπολίτης Νενεδάκης που διόρισαν στη διοίκηση της ΕΒΖ γιατί είναι “εξαφανισμένος”;

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου των μονίμων εργαζομένων, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, εξέφρασε την αγωνία και την αγανάκτηση για όσα γίνονται στην ΕΒΖ. “Εδώ και δύο χρόνια έχουμε την πέμπτη διοίκηση. Καταγγέλλουμε τη σημερινή διοίκηση, αφού δεν είναι κοντά στον αγρότη και στη Βιομηχανία και προσπαθεί να διοικήσει από την Αθήνα. Η εταιρεία δε διοικείται έτσι. Πώς είναι δυνατόν να ρίχνεις το βάρος στον αγρότη, όταν τον έχεις τρία χρόνια στην ανασφάλεια για το εάν θα πληρωθεί; Και γιατί να έχεις την απαίτηση ο αγρότης αυτός να ξανασπείρει τεύτλα;

Βλέπουν ότι έρχεται το λουκέτο και προσπαθούν

να αποσείσουν τις ευθύνες τους όλοι

Το Evros-news.gr είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το… δούλεμα και την κοροϊδία που δέχονταν αρχικά οι τρευτλοκαλλιεργητές από την διοίκηση της ΕΒΖ και μετά ήρθε η σειρά των εργαζομένων. Τότε όμως όλοι αυτοί που τώρα προσπαθούν να αποσείσουν τις τεράτιες ευθύνες τους γιατί απέκρυπταν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κοιτούσαν μόνο να εισπράττουν το μηνιάτικο, μας επιτίθονταν ή έβαζαν οικογενειακά τους πρόσωπα να το κάνουν.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.Χασανίδης και του συλλόγου μόνιμου προσωπικού κ.Μπιμπισίδης, δεν ακούσαμε ούτε είδαμε να διαμαρτυρηθούν  όταν διορίζονταν στην διοίκηση ο Γιάννης Νενεδάκης από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα εκτελεστικό μέλος της, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο αλλά είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ και “κολλητός” της βουλευτού Νατάσας Γκαρά.

Ο Μπιμπισίδης και ο Χασανίδης, το 2014 πήγαιναν έξω από τα γραφεία των τότε υφυπουργών της Κυβέρνησης και βουλευτών Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Άκη Γεροντόπουλου στην Ορεστιάδα και έριχναν σακιά ζάχαρη βρίζοντας, αν και το κόμμα αυτό τους είχε διορίσει και εισέπρατταν επί χρόνια παχυλότατους μισθούς για δουλειά το πολύ δύο μηνών τον χρόνο. Οι ίδιοι  τότε περιμένουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φτάσει στην πλατεία Ορεστιάδας για να τον… γιαουρτώσουν και είχαν μάλιστα καλέσει κανάλια και φωτογράφους για να έχουν πλάνα.

ΑΚΟΜΑ: Η Κυβέρνηση μεθοδεύει κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, ρίχοντας τις ευθύνες στους… τευτλοπαραγωγούς

Τώρα γιατί δεν διαμαρτύρονται-έστω για τα μάτια του κόσμου-στην Γκαρά, τον Καίσα και τον Ρίζο; Γιατί δεν τους βλέπουμε να πηγαίνουν έξω απ’ τα γραφεία τους και να φωνάζουν  ζητώντας λύσεις και πετώντας σακιά ζάχαρης; Επειδή τους ψήφισαν και έκαναν αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι οι σκληρά φορολογούμενοι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες θα πληρώνουν τα εκατομμύρια των ζημιών της ΕΒΖ για να παίρνουν αυτοί τους μισθούς τους;

 

Ένα σχόλιο

  1. Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

    Είχα γράψει ότι θα κλείσει από πολιτική αβελτηρία καθώς δεν δίνονται τα εχέγγυα στους καλλιεργητές και για τούτο δεν θα προτιμήσουν την συγκεκριμένη καλλιέργεια -βούτυρο στο ψωμί εκείνων που έλεγαν ότι δεν θα κλείσει .Ενώ τα ζαχαρότευτλα έμεναν στα χωράφια προς ζημία οι πολιτικές καντρίλιες έφερναν τη σιγουριά για το αβέβαιο αύριο .Αυτή είναι η υφέρπουσα πολιτική κρίση που χρονίζει και έφερε την οικονομική!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*