Δήμος Αλεξανδρούπολης: Θα αποζημιώσει τον εργολάβο λόγω ματαίωσης ανακατασκευής του σχολείου στα Κοίλα Φερών

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Θα αποζημιώσει τον εργολάβο λόγω ματαίωσης ανακατασκευής του σχολείου στα Κοίλα Φερών

Αποζημίωση στον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο “Ανακατασκευή πρώην δημοτικού σχολείου στον οικισμό Κοίλα της Δ.Ε. Φερών, υποχρεώσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης να καταβάλλει ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την Αριθμ. Πρωτ. : 28749/01.02.2018 απόφασή του.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 137.000,00 ευρώ (100.000,00 ευρώ απο το πρόγραμμα LEADER μέσω της ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ και 37.000,00 ευρώ απο Σ.Α.Τ.Α.), είχε πολυδιαφημισθεί απο τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Μάλιστα κάποιοι συνεργάτες του είχαν διαβαβειώσει τον κορυφαίο Έλληνα και συμπατριώτη μας στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στο χωριό και μένει εκεί εξακολουθώντας να γράφει τραγούδια για κορυφαίους ερμηνευτές. Ουσιαστικά δηλαδή θα ήταν ενα μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο και θα μπορούσαν να το επισκεφθούν οι χιλιάδες θαυμαστές των τραγουδιών του.

Να θυμίσουμε ότι ο σπουδαίος Έλληνας δημιουργός Λευτέρης Χαψιάδης είχε κατεβεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Φερών με την παράταξη ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ του Βαγγέλη Λαμπάκη στις εκλογές του 2014. Όμως τελικά το έργο απεντάχθηκε απο το leader και ενώ είχε δημοπρατηθεί και ανάδοχος ήταν η εταιρία “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ”.

Η προϊστάμενη αρχή ενέκρινε με την αρ. 759/2016 απόφασηΔ.Σ. την διάλυση της σύμβασης του έργου και όρισε την προβλεπόμενη επιτροπή παραλαβής του έργου. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με την υπ αριθμ 389/2017 αποφάσισε την μη καταβολή αποζημίωσης.
Όμως ο  Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ.Σάββας, με την Αριθμ. Πρωτ. : 28749/01.02.2018 απόφασή του δέχθηκε την αίτηση θεραπείας της αναδόχου κατά της 389/2017 απόφασης του Δ.Σ. για την καταβολή στον ανάδοχο το πόσο των 2.263,72 € ως αποζημίωση για την διάλυση της σύμβασης. Κι έτσι η εταιρεία θα πρέπει να εισπράξει το συγκεκριμένο ποσό από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

ΚΟΙΛΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*