«ΑΝΑ.Σ.Α.»:  “Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της καθαριότητας σχολείων στο δήμο Αλεξανδρούπολης” 

«ΑΝΑ.Σ.Α.»: “Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της καθαριότητας σχολείων στο δήμο Αλεξανδρούπολης” 


Την στήριξη της στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων του δήμου Αλεξανδρούπολης και την κάθετη αντίθεση της σε οποιαδήποτε σκέψη ιδιωτικοποίησης, εκφράζει η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης.
Όπως αναφέρει: Σε γραπτή ανακοίνωση του ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των σχολείων, ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε εγγράφως τους εργαζομένους στον δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεσή του να παραχωρήσει σε εργολάβο την συγκεκριμένη
υπηρεσία. Την ίδια όμως στιγμή ο κ.Λαμπάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον maximum fm 93,6’, άφηνε σαφή υπονοούμενα, «βάζοντας το θέμα κυριολεκτικά στο συρτάρι».


Πέρα από τις γνωστές του «κορώνες» περί συκοφαντικών δηλώσεων από πλευράς μερίδας των εργαζομένων, αναφέρθηκε αυτολεξεί στα ακόλουθα:
Χαρακτήρισε πως «δεν είναι κακό από μια άποψη η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας» σχολιάζοντας τις πρακτικές άλλων δήμων στην χώρα και επέμεινε στις μέχρι σήμερα «καλές δομές» που υπάρχουν στον τομέα αυτό στον δήμο της Αλεξανδρούπολης. Σαφώς και ο κ.δήμαρχος δεν έχει πει μέχρι σήμερα πως είναι μέσα στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών του δήμου, παρόλα αυτά δεν δεσμεύτηκε για το μέλλον σε ότι αφορά δυσμενή αλλαγή σε αυτές τις δομές, κάτι που δεν θεωρείται απίθανο εξαιτίας και της οικονομικής δυσχέρειας που διέρχεται η χώρα. Ίσως για αυτό τον λόγο ξεκαθάρισε πως το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί στο προσεχές  δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των συνθηκών εργασίας.
Δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της καθαριότητας στον δήμο της Αλεξανδρούπολης, με γνώμονα την συμφερότερη υπηρεσία προς τους δημότες, διαφωνώντας ξεκάθαρα και με όσους δημάρχους έχουν εκχωρήσει ανάλογες υπηρεσίες σε εργολάβους.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των εργαζομένων κατά της δημοτικής αρχής

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ που ανέφερε:
“Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι η Δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου.

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι η Δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου. Αν αυτό ισχύει  αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών και αποτελεί επιβεβαίωση πως όταν ακολουθείς την πολιτική της ανταποδοτικότητας, τη λογική του «ο ρυπαίνων πληρώνει» , όταν υπηρετείς την κυρίαρχη πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης  οδηγείσαι  στον εργολάβο .

Σκοπός τους είναι να βάλουν «το χέρι τους στην τσέπη μας» ακόμα πιο βαθιά. Να πληρώνουμε τα πάντα στο όνομα της ανταποδοτικότητας, θέλουν να καταργήσουν κάθε δωρεάν παροχή που είχαμε μέχρι σήμερα, όλα στο βωμό του κέρδους. Στόχος τους να ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  αλλά και να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η  ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και να απαιτήσουν:

Καμιά υπηρεσία στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια , θα μας βρούνε μπροστά τους. Δεν θα σας αφήσουμε να παραδώσετε τις υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους.  Συνάδελφοι,  ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι , αυτόν του οργανωμένου αγώνα.

ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ( συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ)

Οργισμένη διάψευση από Λαμπάκη
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση και οι φήμες, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά σκέψη ιδιωτικοποίησης.
“Απάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στην ανακοίνωση του ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για την καθαριότητα στα σχολεία.
Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τη σχετική ανακοίνωση του ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης διαβεβαιώνει τους εργαζομένους στον δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων και ότι πρόκειται σαφώς για επαίσχυντη συκοφαντία”.