Μια ακόμα συμμετοχή σε κορυφαίο ιατρικό συνέδριο για τον Ανδρέα Παπανδρούδη

Μια ακόμα συμμετοχή σε κορυφαίο ιατρικό συνέδριο για τον Ανδρέα Παπανδρούδη

Σε ένα ακόμα ιατρικό συνέδριο, συμμετέχει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ο συμπατριώτης μας γιατρός Ανδρέας Παπανδρούδης, οφθαλμίατρος στο Διδυμότειχο, που φροντίζει να παίρνει μέρος συχνά σε παρόμοια συνέδρια προκειμένου να ενημερώνεται για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά. 

Ο κ.Παπανδρούδης, ήταν μάλιστα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς προεδρεύων χθες στην πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική συνεδρία (Session III) Ελεύθερων Ανακοινώσεων στα πλαίσια αυτού του εξειδικευμένου πολύ σημαντικού Οφθαλμολογικού Συνεδρίου.

Τον συναντήσαμε σε ένα από τα διαλλείματα του συνεδρίου και μιλήσαμε μαζί του. Διαπιστώσαμε την αγάπη, το πάθος και την αφοσίωση του στην ιατρική, την δίψα του να ενημερώνεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του γύρω από την ειδικότητα του, αυτή του οφθαλμίατρου και να μην αρκείται σε όσα έχει μάθει ως τώρα και από την εμπειρία των συνεχών εξετάσεων σε ασθενείς.

Κι επειδή κάποιοι, ελάχιστοι πάντως, καταλογίζουν στο Evros-news.gr ότι γκρινιάζει συνέχεια για το Διδυμότειχο(μακάρι να ήταν όλα τέλεια και ας γράφαμε μόνο για χορούς, πίτες και πανηγύρια), η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρούδη δείχνει πως δεν είναι όλα… μαύρα στην “πόλη των κάστρων”. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν και αυτόν, που αγωνίζονται όχι μόνο στον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά και στα κοινά της πόλης. Ο ίδιος εκτός από την συμμετοχή του σε θέσεις ευθύνης στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Διδυμοτείχου και μαζί με όλους προσπαθούν να αλλάξουν τα αρνητικά και να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες.

Ο γιατρός Οφθαλμίατρος Ανδρέας Παπανδρούδης με τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη

“Θυμώνω όταν συνάδερφοι μου γιατροί με κοιτάζουν κάπως περίεργα στα διάφορα συνέδρια, για την συμμετοχή μου αν και όπως λένε είμαι γιατρός της επαρχίας. Τους επισημαίνω λοιπόν ότι εκτός της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, υπάρχουν σπυδαίοι γιατροί, που αγωνίζονται είτε στην δημόσια υγεία είτε ως ιδιώτες, να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Εγώ έχω ως φιλοσοφία να ενημερώνομαι συνέχεια για τις εξελίξεις στον τομέα μου και δεν σκέφτομαι να έξοδα για τις συμμετοχές σε αξιόλογα συνέδρια”, μας είπε ο κ.Παπανδρούδης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση