Δείπνο κορυφής με επίκεντρο το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Τί συζητήθηκε χθες βράδυ

Δείπνο κορυφής με επίκεντρο το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Τί συζητήθηκε χθες βράδυ

Δείπνο κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  στην Αλεξανδρούπολη και επίκεντρο συζήτησης αποτέλεσε το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και οργασμός δράσεων, όχι μόνο άμεσα με τις νέες πτήσεις, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, με βασικό σκοπό να έχει συζητήσεις με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σταύρο Τουλουπίδη, για το Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων, που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο παλαιό κτίριο του αεροδρομίου “Δημόκριτος”. Τόσο ο κ.Λιντζεράκος όσο και ο κ.Τουλουπίδης, ήταν λοιπόν οι δυο από τους συνδαιτημόνες.

Στο δείπνο όμως συμμετείχαν και πολλοί ακόμα. Ο Στρατηγός Δημήτριος Κούκος, Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού με έδρα την πόλη, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Σταύρος Καβαρατζής, ο υπεύθυνος της ΥΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και ο επικεφαλής της εταιρείας που έχει σχολή εκπαίδευσης πιλότων η οποία λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό στο αεροδρόμιο.

Η συζήτηση πήγε και στις νέες πτήσεις

Το… κυρίως πιάτο(όχι του φαγητού γιατί εκεί δεν μάθαμε τί περιείχε το μενού), της συζήτησης αφορούσε το Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων που θα δημιουργηθεί από το ΔΠΘ, αλλά δεν θα μπορούσε η κουβέντα μεταξύ τυρού και αχλαδιού(και κρασιού φυσικά) να μην περιστραφεί και στις νέες πτήσεις που θα ξεκινήσουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Της Κυπριακής εταιρείας δηλαδή που ξεκινάει δρομολόγια Λάρνανα-Αλεξανδρούπολη από τον Μάρτιο, αλλά και της Sky Express η οποία ανακοίνωσε ότι αρχίζει πτήσεις Αθήνα-Αλεξανδρούπολη από 1η Μαίου.

Αναφορά έγινε και στην Ryanair, για την οποία όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr, γίνονται συζητήσεις και επαφές να αρχίσει πτήσεις από προορισμούς του εξωτερικού προς Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα Φραγκφούρτη και Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην περιοχή μας, σε πιο σταθερή και μόνιμη βάση από την παρουσία πριν λίγο καιρό ενός αριθμού στρατιωτικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ που προσγειώθηκαν εδώ και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με πλοίο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο και δηλώσεις

αυτή την ώρα του κ.Λιντζεράκου

Τέλος, έγινε κουβέντα και για την αξιοποίηση του αεροδρομίου και πως αυτό θα γίνει πιο ελκυστικό με νέες δράσεις και λειτουργίες τόσο στο εσωτερικό του όσο και στον τομέα των δραστηριοτήτων πιυ ήδη αναπτύσσει

Ο κ.Λιντζεράκος επισκέπτεται αυτή την ώρα το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” μαζί με τους περισσότερους θεσμικούς που συνέφαγε χθες, επιθεωρεί τους χώρους και του νέου κτιρίου αλλά και του παλαιού που θα αξιοποιηθεί και θα κάνει δηλώσεις για τις σκέψεις, τα σχέδια και τους στόχους της ΥΠΑ όσον αφορά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.