Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης γιατί δεν αξιοποιεί τη ρύθμιση 40 δόσεων για τους οφειλέτες της;

Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης γιατί δεν αξιοποιεί τη ρύθμιση 40 δόσεων για τους οφειλέτες της;

Από τις 15 Ιανουαρίου ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο, με την οποία ενεργοποιήθηκε η Παράταση Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών (η προηγούμενη έληξε 30 Νεομεβρίου), για λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης και μάλιστα η εξόφληση μπορεί να γίνει μέχρι και σε 40 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία άλλοι δήμοι της χώρας  έχουν ήδη ενεργοποιήσει με τις  δικές τους ΔΕΥΑ , κατατέθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4483/2017.  Καταληκτική ημερομηνία της παράτασης για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή είναι η 28 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Κοντεύει δηλαδή ένας μήνας από την ψήφιση της και απομένουν περίπου δυο εβδομάδες για την λήξη της προθεσμίας, αλλά η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης δεν έχει κάνει το παραμικρό. Αν και στην προηγούμενη ρύθμιση, η οποία είναι δεδομένο πως εφαρμόστηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, λίγοι οφειλέτες εντάχθηκαν όπως παραδέχθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βαγγέλης Μυτιληνός (ένα 2%) και παρ’ ότι τα χρέη των καταναλωτών προς την εταιρεία ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Αλήθεια, ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης πήρε… χαμπάρι την συγκεκριμένη εξέλιξη; Εμείς στις 16 Ιανουαρίου ως Evros-news.gr είχαμε ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη εξέλιξη, που μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία-λόγω των 40 δόσεων-για πολλούς να κάνουν ρύθμιση οφειλών, μια και το μηνιαίο ποσό της δόσης θα είναι χαμηλό. Κι αυτό φυσικά θα φέρει κάποια από τα οφειλόμενα στα ταμεία της εταιρείας.

Ο κ.Ουζουνίδης, που έχει αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό, αν ο ίδιος δεν το αντιλήφθηκε επειδή ενημερωνόταν και κατατοπιζόταν αναλαμβάνοντας την προεδρία μετά τον κ.Μυτιληνό, δεν ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους του; Αποκλείεται να μην έφτασε η σχετική τροπολογία στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, όπως έφτασε σε όλες τις άλλες της χώρας. Αν και τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, θα κάνει κάτι προικειμένου να την ενεργοποιήσει και όσοι προλάβουν ως τις 28 Φεβρουαρίου να υπαχθούν στη ρύθμιση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ.Ε.Υ.Α Αλεξανδρούπολης: Έρχεται νέα ρύθμιση 40 δόσεων για τις οφειλές των δημοτών

Εμείς αφήσαμε να περάσουν μερικές μέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να ενημερωθεί απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν κάνουμε την παραμικρή κριτική(γατί μάθαμε ότι είχε μια… αγωνία αν θα ασχοληθούμε μαζί του όπως με τον Μυτιληνό). Εδώ και ένα μήνα αναδείξαμε το θέμα, πιστεύοντας ότι η ΔΕΥΑΑ θα προχωρούσε στην ρύθμιση. Δυστυχώς διαψευσθήκαμε σε αυτό που πιστεύαμε. Ότι ο κ.Ουζουνίδης θα έχει μια καλύτερη παρουσία απ’ τον προκάτοχο του, στον οποίο όσα έπρεπε του τα καταλογίσαμε όταν έπρεπε. Κι αυτός όμως με τα πρώτα δείγματα γραφής, δείχνει να συνεχίζει στον… ίδιο δρόμο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*