Πέντε επιχειρήσεις που ξεχώρισαν βραβεύτηκαν στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου

Πέντε επιχειρήσεις που ξεχώρισαν βραβεύτηκαν στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου

Πραγματοποιήθηκε χθες σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης,  η ετήσια γιορτή για την κοπή της Πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου.  Πλήθος μελών και κόσμου τίμησαν την εκδήλωση, ανάμεσα τους θεσμικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι από κοινωνικούς και πολιτισμικούς φορείς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή 10 βραβείων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Βουλευτής Ν. Έβρου κος Δημήτρης Ρίζος και ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις,  από τον Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον Περιφερειάρχη Π.Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο, τον Ανιπεριφερειάρχη Έβρου κ Δημήτρη Πέτροβιτς, την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κα Ελένη Δημούδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Αντιπρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριο Βαριάμη και τον επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Νίκο Δαστερίδη.

Στην πλειοψηφία τους οι τοποθετήσεις των επισήμων και θεσμικών εκπροσώπων, έκαναν αναφορές για την υφιστάμενη πολιτική και τις προοπτικές για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα έγιναν τοποθετήσεις για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα νέα κονδύλια που θα διατεθούν για έρευνα και καινοτομία καθώς, τις επικείμενες προκλήσεις και τις προοπτικές από τις νέες επενδύσεις που υλοποιούνται στην Π.Ε. Έβρου. Η πλειοψηφία των τοποθετήσεων εστίασε στην συνεργασία και κοινή στρατηγική για την επιχειρηματική ανάπτυξη της Π.Ε. Έβρου.

Με το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος αναφέρθηκε απολογιστικά στις δράσεις του Φορέα και παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση. Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, την Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, την Ακαδημία Γαστρονομίας και το Εβρίτικο Κόμβο Διάθεσης προϊόντων “EVROS STORE”.  Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης πατέρας Ευάγγελος και η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Βραβείων αριστείας.

Οι πέντε επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν

Πέντε επιχειρήσεις του Έβρου που διακρίθηκαν για την συνεισφορά τους και την ανοδική πορεία, βραβεύτηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Δυστυχώς, αν και οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου μας έστειλαν δεκάδες φωτογραφίες, υπήρχαν όλων των υπολοίπων βραβευθέντων και μάλιστα αρκετές για τον καθένα σε αυτές, αλλά όχι από τις βραβεύσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τις δημοσιεύουμε.

Απονεμήθηκαν λοιπόν:

Στην ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ, απονεμήθηκε ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, καθώς η επιχείρηση κατέγραψε τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Π.Ε. Έβρου (41.8 εκ. Ευρώ το 2016 και 43 εκ ευρώ το 2017), τον οποίο κατάφερε να αυξήσει κατά 22 φορές από το 1999 που ξεκίνησε να λειτουργεί.

Το Βραβείο ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ απονεμήθηκε στον ΣΥΝΕΤΑΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΈΒΡΟΥ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς συνεταιρισμούς φαρμάκων (ΑΑΑ), ενώ επίσης  κατέχει την 5η θέση σε τάξη μεγέθους για την Ελλάδα, ανάμεσα στους υπόλοιπους συνεταιρισμούς φαρμάκων. Παράλληλα πραγματοποιεί επένδυση στην ενσωμάτωση ρομποτικής τεχνολογίας.

Στην οικογένεια Σαλγκάμη απονεμήθηκε το Βραβείο “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΔΟΧΗΣ”, ως υπόδειγμα και μοντέλο οικογενειακής επιχείρησης. Η επιχείρηση ΥΙΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΛΓΚΑΜΗ ΟΕΕ, λειτουργεί περισσότερα από 100 χρόνια ως αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ενώ πλέον διοικείται από την  πέμπτη γενιά.

Το βραβείο “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ” απονεμήθηκε στις επιχειρήσεις  κρεοπωλείο  Χ. ΔΕΛΙΝΤΖΗΣ και ΝΟΣΤΙΜΑ Ε.Π.Ε.. Οι δύο επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, κατάφεραν να εντάξουν τον καβουρμά στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Συμμετείχαν μαζί με δύο επιχειρήσεις από την Ξάνθη στην δημιουργία ενός καβουρμά, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών.

Βραβείο “Καινοτομίας” απονεμήθηκε στην εταιρεία Λιθόμυλος, η οποία έχει συνδυάσει τις παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής, ενώ παράλληλα καινοτόμησε εισάγοντας στην αγορά νέες γεύσεις ζυμαρικών από Ζέα, διαφοροποιημένα με την προσθήκη λαχανικών και Κολοκυθόσπορου.

Η επόμενη κατηγορία Βραβείων εστίασε στην επιβράβευση δύο διακεκριμένων Δημοσιογράφων του Έβρου, για την συμβολή τους στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου. Το Βραβείο “ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠ. ΈΒΡΟΥ”, απονεμήθηκε στον Δημήτρη Κολιό, ιδρυτή του Maximum 93.6 και στον Σταυρό Αποστολίδη, ιδρυτή του Status Radio.  Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης “Τα δύο μέσα υπήρξαν δίπλα στον φορέα, μεταφέροντας στα μέλη του και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία ειδήσεις, προβλήματα, ευκαιρίες και απειλές. Όταν χρειάστηκε στάθηκαν απέναντι στον φορέα,  με άριστο δημοσιογραφικό ήθος και μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι“.

Στον Υποστράτηγο, και Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νικόλαο Μενεξίδη, απονεμήθηκε το βραβείο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ”. Αφορμή για την βράβευση, υπήρξε η ανανέωση της θητείας του Στρατηγού στο Σώμα και το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίσθηκε ώς “Ασφαλής” πόλη, προσελκύοντας ομάδες τουριστών από το εξωτερικό.

Στην Αγγελική Γιαννακίδου η οποία με το πάθος και τις προσπάθειες της έχει τοποθετήσει την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο σε  περίοπτη θέση, απονεμήθηκε το βραβείο “ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”. Αφορμή η λειτουργία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, το οποίο αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού. Έχει  συμβάλει στην προώθηση και την διάσωση της παράδοσης του Έβρου, μέσα απο  δράσεις,  έρευνα, καταγραφές (450), εκδόσεις (2), ντοκιμαντέρ (26) και διαλέξεις στην με θέμα τον Εθνολογικό πλούτο της περιοχής μας.

Βραβείο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ” απονεμήθηκε επίσης, στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ καθώς στα δεκαοκτώ (18) χρόνια από την ίδρυσή του, προσφέρει αδιάκοπα περίπου διακόσες (200) με διακόσες είκοσι (220) μονάδες αίματος κάθε μήνα.

Αφορμή αποτέλεσε η επίσημη ανακοίνωση του βασικού προμηθευτή φιαλών αίματος της Ελλάδας (Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό), ο οποίος πρόσφατα δήλωσε την προοδευτική μείωση της τροφοδοσίας σε αίμα και την παύση αυτής το 2020. Αιτία του αποτελέσματος αποτέλεσε το γεγονός ότι την περίοδο της κρίσης, η Ελλάδα δεν κάλυψε τα οικονομικά κόστη της εισαγωγής αίματος. Δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε αποθέματα από την Ευρώπη κυρίως λόγω της Μεσογειακής αναιμίας η οποία καταναλώνει το 20% των αποθεμάτων και του υψηλού αριθμού ατυχημάτων, που καταναλώνει το 50% των αποθεμάτων, κρούει ο Κώδωνας του Κινδύνου.

Με το πέρας των Βραβεύσεων ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης, ανακοίνωσε την λήξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την παρουσία τους και πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για το προσωπικό του Επιμελητηρίου Έβρου.