Ακόμα περιμένει την απάντηση του δήμου Διδυμοτείχου για τους Κινέζους η Τουρκάλα tour operator

Ακόμα περιμένει την απάντηση του δήμου Διδυμοτείχου για τους Κινέζους η Τουρκάλα tour operator

Έχουν περάσει δυο χρόνια περίπου, απ’ την στιγμή που μια τουρκάλα tour operator από κορυφαίο τουριστικό γραφείο της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε στο Διδυμότειχο και συζήτησε με την δημοτική αρχή το ενδεχόμενο συνεργασίας, ώστε να φέρνει στην περιοχή Κινέζους τουρίστες, σε μια διαδρομή που ήθελε να οργανώσει. Έκανε μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά… ακόμα περιμένει απάντηση. 

Η συγκεκριμένη, πολύ σημαντική tour operator, φέρνει στην Κωνσταντινούπολη κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους τουρίστες. Επειδή όμως αυτοί, μια και φτάνουν ως την γειτονική μας χώρα, θέλουν να βλέπουν και κάποια άλλα αξιοθέατα και να γνωρίζουν καινούργιους τόπους, αποφάσισε να οργανώσει μια διαδρομή που θα ξεκινούσε από την Κωνσταντινούπολη, θα περνούσε από Ανδριανούπολη, θα έφτανε στο Διδυμότειχο, από εκεί στο Σουφλί και θα κατέληγε στην Παναγιία Κοσμοσώτειρα των Φερών.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε ως…  δελεαστικό αυτής της διαδρομής για τους Κινέζους και τους ανέπτυξε όπως μάθαμε στον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και τους συνεργάτες του, ήταν για κάθε ελληνική περιοχή οι εξής:

  • Το Διδυμότειχο πρώτο και καλύτερο λόγω της ιστορίας του, του κάστρου που διαθέτει, το Βυζαντινού μουσείου που τότε ολοκληρώνονταν, της Πλωτινόπολης και του τεμένους Βαγιαζήτ,
  • το Σουφλί ασφαλώς γιατί είναι η “πόλη του μεταξιού” και αυτό κάνει… γκελ στους Κινέζους,
  • θα συνέχιζαν με ένα πέρασμα στλυς σπάνιους βιότοπους του Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης και του Δέλτα του Έβρου
  • και θα ολοκλήρωναν τη διαδρομή στο μνημείο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας.

Ζήτησε λοιπόν κάποιες διευκολύνσεις και στήριξη από τον δήμο Διδυμοτείχου(όχι οικονομικού περιεχομένου), αλλά διάθεσης κάποιου ξεναγού, ασφάλεια και αποφυγή εμποδίων στις μετακινήσεις, καθώς και υποδείξεις για τα αξιοθέατα της πόλης που θα μπορούσαν να επισκεφθούν οι Κινέζοι τουρίστες, τα καταστήματα που θα μπορούσαν να φάνε ή να ψωνίσουν και όλα αυτά.

Άκουσε διαβεβαιώσεις ότι θα της απαντήσουν άμεσα, αλλά φυσικά ακόμα περιμκένει. Όπως και το Διδυμότειχο την… τουριστική ανάπτυξη να έρθει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*