Για αρδευτικά έργα συζήτησε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, αντιπροσωπεία του ΤΟΕΒ Τυχερού

Για αρδευτικά έργα συζήτησε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, αντιπροσωπεία του ΤΟΕΒ Τυχερού

Τα αρδευτικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Τυχερού συζήτησαν την Παρασκευή  09 Φεβρουαρίου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τον Περιφερειάρχη κ.Χρήστο Μέτιο το Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Τυχερού.

Στην συζήτηση συμμετείχαν  ο Πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Τυχερού Τσαβδαρίδης Αθανάσιος ο Α΄ Αντιπρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Τυχερού Δομπάρας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού Προϊκάκης Πρόδρομος ,  και ο  επί 24 συναπτά έτη Δήμαρχος  Τυχερού και μετέπειτα Πρόεδρος  της Διευρυμένης Αυτοδιοίκησης  Έβρου-Ροδόπης Χρήστος  Χατζόπουλος, από την μεριά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης και  Διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας.

Ο  Τ.Ο.Ε.Β. Τυχερού σεβόμενο τα μέλη του Οργανισμού κατέθεσε τις ανησυχίες, και τις βελτιωτικές προτάσεις για τον αγροτικό Τομέα στον Περιφερειάρχη κ.Χρήστο Μέτιο.

Θέματα:

Χρηματοδότηση της Μελέτης και Κατασκευής  του Αρδευτικού  Τυχερού (κάμπος Τυχερού-Φυλακτού) που αφορά, την αντικατάσταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου με διώρυγες,  από κλειστού τύπου υπογειοποιημένου δικτύου  με  πίεση, ,προκειμένου να υπαχθεί, στο Π.Α.Α. 2014-2020 μέσου του Μέτρου 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων»  .

Για το συγκεκριμένο έργο έχει αποσταλεί πρόταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την κατασκευή σύγχρονου αρδευτικού δικτύου στο αγρόκτημα Τυχερού προϋπολογισμού 30.500.000 €,  όταν ενεργοποιηθεί το Μέτρο 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων».

Ζητήθηκε να επιταχυνθεί  η διαδικασία  δημοπράτησης σύνταξης μελέτης του Αρδευτικού  Τυχερού (κάμπος Τυχερού-Φυλακτού)  από την Περιφέρεια  προϋπολογισμού 1.000.000€.

Χρηματοδότηση του έργου  αποκατάστασης – ανανέωσης Η/Μ εξοπλισμού , αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων  των  αντλιοστασίων εποπτείας Τ.Ο.Ε.Β. Τυχερού, λόγω παλαιότητας.

Αίτημα  υλικής ενίσχυσης από τον  TRANS ADRIATIC PIPELINE AG.

Οριστική διευθέτηση του θέματος της οικονομικής οφειλής  του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου Τυχερού-Θυμαριάς περιοχή (Δουρούτζια).