Επιχορήγηση 88.6 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης. Πουθενά το Διδυμότειχο

Επιχορήγηση 88.6 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης. Πουθενά το Διδυμότειχο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Δυστυχώς ο δήμος Διδυμοτείχου με τα τόσο σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι μέσα. Δεν γνωρίζουμε αν υπέβαλλε πρόταση κι αυτή απορρίφθηκε. Όλοι όμως ξέρουν ότι έχει τεράστια ανάγκη νέων έργων στο θέμα της ύδρευσης και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για περιορισμό των διαρροών, που αποτελούν συχνό φαινόμενο για την πόλη και όλο το δήμο.

Πολλές φορές βλέπουμε να σπάνε οι αγωγοί που μεταφέρουν το νερό από τον Βάλτο, αλλά και μέσα στην πόλη και τα χωριά. Να μένει επί ώρες ή και μέρες χωρίς νερό μεγάλο μέρος των κατοίκων, όμως ενώ μοιράζονται 88 εκατ. και θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν χρήματα, ο δήμος Διδυμοτείχου απουσιάζει.

Παίρνει 1,5 εκατ. ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Αντίθετα, περιλαμβάνεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης και μάλιστα η πρόταση του είναι 6η στην αξιολόγηση που έγινε μεταξύ των 71 ΔΕΥΑΑ που υπέβαλλαν προτάσεις για χρηματοδότηση. Αφορά αυτή την: “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΙΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – Α ΦΑΣΗ ” και ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών. Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

ΔΕΙΤΕ τους 71 δήμους δικαιούχους του ποσού από τους οποίους απουσιάζει το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Οι 71 δήμοι – δικαιούχοι

Πηγή: left.gr