Καβουρμάς Δελιντζή: Βραβείο Ανάδειξης Θρακιώτικου Προϊόντος” απ’ το Επιμελητήριο Έβρου για το ρεκόρ Γκίνες

Καβουρμάς Δελιντζή: Βραβείο Ανάδειξης Θρακιώτικου Προϊόντος” απ’ το Επιμελητήριο Έβρου για το ρεκόρ Γκίνες

Το βραβείο “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ”, απονεμήθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου στην πρόσφατη εκδήλωσης κοπής της πίτας του, σε μια ανερχόμενη συνεχώς επιχείρηση του Διδυμοτείχου, με διαχρονική αξία και ποιότητα. Στο Κρεοπωλείο του Χρήστου Δελιντζή, του οποίου ο φημισμένος παραδοσιακός Καβουρμάς μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. 

Ως γνωστόν, κατά την διάρκεια της έκθεσης που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης πέρυσι, το Κρεοπωλείο Δελιντζής από το Διδυμότειχο, μετείχε μαζί με άλλες τρεις εταιρείες από την Θράκη, στην δημιουργία ενός καβουρμά, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών που κατάφερε να ενταχθεί στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες και φυσικά να διαφημίσει το παραδοσιακό, τοπικό μας προϊόν σε όλο τον κόσμο.

Ο Χρήστος Δελιντζής, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, δεν έκρυψε την συγκίνηση του παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την τιμή και την επιλογή να τον βραβεύσει. Δεν είπε πολλά λόγια, αφού είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και προτιμάει την πολύ δουλειά, αλλά σίγουρα η βράβευση του αντανακλά εκτός από τον ίδιο, την οικογένεια του και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και στο Διδυμότειχο, που σίγουρα έχει… ανάγκη ως πόλη τέτοιες διακρίσεις και θετικές ειδήσεις και μηνύματα.

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Μπιλιακάκης