Πως οι Ασβεστάδες βρέθηκαν… στα Λάβαρα. Οι εξηγήσεις της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ

Πως οι Ασβεστάδες βρέθηκαν… στα Λάβαρα. Οι εξηγήσεις της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ

Σε απολυτή εφαρμογή των μελετών που αφορούν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο οδικό τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες, που περιλαμβάνει και τη σήμανση του οδικού δικτύου, αποδίδεται η τοποθέτηση πινακίδων που αναγράφουν το όνομα του χωριού «Ασβεστάδες» του δήμου Διδυμοτείχου, οι οποίες όμως είναι τοποθετημένες στον ισόπεδο κόμβο των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου. 

Ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τους δύο οικισμούς είναι ένα αγροτικός, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ο οποίος όμως δεν χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση για να μεταβεί κάποιος στο χωριό Ασβεστάδες, καθώς ο δρόμος κρίνεται ιδιαίτερα δύσβατος για Ι.Χ οχήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Ευάγγελο Πουλιλιό αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας Κομοτηνής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Πασχάλης Τσουκαλάς, εξήγησε , στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, πως οι σχετικές μελέτες είναι του 2003 και πως έκτοτε δεν υπήρξε επικαιροποίησή των στοιχείων τους, όπως αυτά είχαν προβλεφθεί τα προηγούμενα χρόνια . «Εάν υπάρξει σχετικό γραπτό αίτημα από τη δημοτική αρχή ή πολίτες, είμαστε διατεθειμένοι να γίνει η διόρθωση για να μην υπάρχει παρανόηση από τους οδηγούς» σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ουδέποτε κατά το παρελθόν υπήρχε σχετική σήμανση που να ενημερώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης από τα Λαβάρα προς τους Ασβεστάδες, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου συνέστησε στους οδηγούς να μην επιλέγουν αυτή τη διαδρομή, καθώς κρίνεται επικίνδυνη .αλλά ακολουθούν αυτήν , μέσω Διδυμοτείχου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*