Επιμελητήριο Έβρου: Οι πέντε που βραβεύτηκαν για την πετυχημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Επιμελητήριο Έβρου: Οι πέντε που βραβεύτηκαν για την πετυχημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Οι εκπρόσωποι πέντε επιχειρήσεων του Έβρου, οι οποίες διακρίθηκαν για την συνεισφορά τους και την ανοδική πορεία, βραβεύτηκαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου. Αυτές, που μαζί με τις άλλες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του νομού, παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και τις αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές που στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο στέκονται όρθιες αλλά δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους.

Κι επειδή μιλάμε για το Επιμελητήριο, την έκφραση δηλαδή της οικονομίας και των επιχειρήσεων σε ένα νομό, η βράβευση αυτών θα έπρεπε να κυριαρχεί και να προβάλλεται περισσότερο από τις άλλες, που είχαν σίγουρα και έναν… δημοσιοσχετίστικο χαρακτήρα.  Εμείς ως Evros-news.gr, ζητάμε συγνώμη που λόγω αδυναμίας να παραστούμε στην εκδήλωση, καταφέραμε τώρα να εξασφαλίσουμε φωτογραφίες από την απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους εκπροσώπους των πέντε επιχειρήσεων.

Απονεμήθηκαν λοιπόν:

  1. Στην ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ, απονεμήθηκε ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, καθώς η επιχείρηση κατέγραψε τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Π.Ε. Έβρου (41.8 εκ. Ευρώ το 2016 και 43 εκ ευρώ το 2017), τον οποίο κατάφερε να αυξήσει κατά 22 φορές από το 1999 που ξεκίνησε να λειτουργεί. Το παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Γκοτσίδης.

2)Το Βραβείο ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ απονεμήθηκε στον ΣΥΝΕΤΑΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΈΒΡΟΥ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς συνεταιρισμούς φαρμάκων (ΑΑΑ), ενώ επίσης  κατέχει την 5η θέση σε τάξη μεγέθους για την Ελλάδα, ανάμεσα στους υπόλοιπους συνεταιρισμούς φαρμάκων. Παράλληλα πραγματοποιεί επένδυση στην ενσωμάτωση ρομποτικής τεχνολογίας. Το παρέλαβε ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας.

3) Στην οικογένεια Σαλγκάμη απονεμήθηκε το Βραβείο “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΔΟΧΗΣ”, ως υπόδειγμα και μοντέλο οικογενειακής επιχείρησης. Η επιχείρηση ΥΙΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΛΓΚΑΜΗ ΟΕΕ, λειτουργεί περισσότερα από 100 χρόνια ως αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ενώ πλέον διοικείται από την  πέμπτη γενιά.

4) Το βραβείο “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ” απονεμήθηκε στις επιχειρήσεις  κρεοπωλείο  Χ. ΔΕΛΙΝΤΖΗΣ και ΝΟΣΤΙΜΑ Ε.Π.Ε.. Οι δύο επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, κατάφεραν να εντάξουν τον καβουρμά στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Συμμετείχαν μαζί με δύο επιχειρήσεις από την Ξάνθη στην δημιουργία ενός καβουρμά, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών.

5) Βραβείο “Καινοτομίας” απονεμήθηκε στην εταιρεία Λιθόμυλος, η οποία έχει συνδυάσει τις παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής, ενώ παράλληλα καινοτόμησε εισάγοντας στην αγορά νέες γεύσεις ζυμαρικών από Ζέα, διαφοροποιημένα με την προσθήκη λαχανικών και Κολοκυθόσπορου.