Η Ξάνθη θέλει να “κλέψει” απ’ την Αλεξανδρούπολη την έδρα του Διαστημικού Οργανισμού

Η Ξάνθη θέλει να “κλέψει” απ’ την Αλεξανδρούπολη την έδρα του Διαστημικού Οργανισμού

Η Ξάνθη κινείται αθόρυβα και παρασκηνιακά για να διεκδικήσει την δεύτερη έδρα του νεοσύστατου Διαστημικού Οργανισμού (η πρώτη έχει σχεδόν αποφασιστεί να γίνει στην Καλαμάτα) και να την “κλέψει” κατά κάποιον τρόπο από την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον με καθολική μάλιστα συμφωνία των θεσμικών της εκπροσώπων. 

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης, που πρωτοστάτησε για την διεκδίκηση της  έδρας στην περιοχή μας, μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και τόνισε ότι: “Ακούσαμε ότι θα δημιουργηθούν δύο εδρες του νεοσύστατου Οργανισμού διαστημικής υπηρεσίας. Η μία στην Καλαμάτα και είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας να διεκδικήσουμε ως Αλεξανδρούπολη και ως αεροδρόμιο “Δημόκριτος” τη δεύτερη έδρα. Γιατί πληροφορούμαι ότι μια άλλη πόλη της Θράκης τη διεκδικεί, χρησιμοποιώντας ως στοιχείο το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης». Με αυτό μάλιστα συμφώνησε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης, ανεξάρτητα των διαφωνιών που έχει για άλλα θέματα με τον κ.Μιχαηλίδη.

Αν και δεν ανέφερε πάντως όνομα πόλης ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για την Ξάνθη, η οποία επικαλείται ότι βρίσκεται κοντά της το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος ” της Χρυσούπολης. Μάλιστα, με τους ανθρώπους της έχουν συνταχθεί και κάποιοι καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν και αυτοί να έρθει η δεύτερη έδρα του Διαστημικού Οργανισμού στην Αλεξανδρούπολη.