«Ψευτομαγκιές» των Τούρκων στον Έβρο με άρματα μάχης στα σύνορα (φωτό)

«Ψευτομαγκιές» των Τούρκων στον Έβρο με άρματα μάχης στα σύνορα (φωτό)

Δεν έχει τελειωμό η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, με τους γείτονες να δυναμιτίζουν ολοένα και πιο πολύ το κλίμα, στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου στα Ίμια. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», μετέδωσε χθες Πέμπτη εικόνες από στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της γετιονικής χώρας, κοντά στη ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού διεξήγαγε άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη, με την ευρεία συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων αλλά και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε, μεταξύ άλλων, χερσαία προέλαση των τουρκικών δυνάμεων πέρα από τον Έβρο, δηλαδή επί ελληνικού εδάφους, συνοδεία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.

Εξάλλου, στην άσκηση συμμετείχαν και οχήματα του τουρκικού πυροβολικού, αλλά και πλωτά μέσα διάβασης των ταγμάτων μηχανικού.

Ειδικότερα, στην επιχειρησιακή διάρθρωση της άσκησης συμμετείχαν:

• 5ο Σώμα Στρατού, με έδρα την Τυρολόη
• 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα την Αδριανούπολη
• 55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ασβεστοχώρι, Αδριανούπολη
• 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Λουλέ Μπουργκάς
• 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με έδρα την Αρτεσκό
• 105o Σύνταγμα Πυροβολικού, με έδρα την Τυρολόη

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί με κάθε μέσο να δημιουργήσει συνθήκες παρατεταμένης κρίσης σε επίπεδο διμερών σχέσεων, επιλέγοντας την τακτική των «ψευτοτσαμπουκάδων».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (15/02) η Άγκυρα έστειλε την τουρκική φρεγάτα «Barbaros» να «αλωνίζει» έξω από το στενό του Καφηρέα, ενώ την ίδια ώρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απεύθυνε αυστηρότατο μήνυμα προς τους γείτονες, ξεκαθαρίζοντας ότι «την επόμενη φορά η Ελλάδα δεν θα απαντήσει ειρηνικά».

Πηγή: newsbomb.gr

[post_gallery]