Αλεξανδρούπολη: Η αντιπολίτευση ζήτησε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τον φωτισμό LED

Αλεξανδρούπολη: Η αντιπολίτευση ζήτησε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τον φωτισμό LED

Την επανάληψη του διαγωνισμού για την  “Eξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led & την προμήθεια λαμπτήρων τύπου led”, ζήτησαν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Με αφορμή την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ήρθε προς επικύρωση, για την έγκριση αποζημίωσης στον δικηγόρο Αθηνών Βασίλειο Χατζηγιαννάκη, προκειμένου να καταθέσει άμεσα αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αποφάνθηκε με το Στ’ κλιμάκιο του ότι πρόκειται για “φωτογραφικό” διαγωνισμό και “πάγωσε” την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία DASTERI SYSTEMS της οικογένειας Δαστερίδη που τον κέρδισε, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να ξαναγίνει ο διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Απόστολος Φωτιάδης απ’ την παράταξη “Δήμος και Δημότες”, όσο και ο Σάββας Δευτεραίος από την “Λαϊκή Συσπείρωση” με τον Παύλο Μιχαηλίδη επικεφαλή της ΑΝΑ.Σ.Α, τάχθηκαν υπέρ της επανάληψης του συγκεκριμένου διαγωνισμού μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα τόνισαν ότι καταψηφίζουν την απόφαση για κατάθεση αίτησης ανάκλησης και τάσσονται υπέρ της  διεξαγωγής εκ νέου της όλης διαδικασίας.

Απουσίαζαν οι Τζανίδης, Γιαννόπουλος απ’ τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσυης, αλλά όπως είναι γνωστό, ό Νίκος Τζανίδης κι η παράταξη “αλλαΖΟΥΜΕτώρα” έχουν εξ αρχής εκδηλώσει την αντίθεση τους, αφού δεν ψήφισαν ούτε την προκήρυξη, ούτε τον δανεισμό για τα Led και μάλιστα οι λόγοι για την στάση τους αυτή έχουν καταγράφει στα πρακτικά. 

Θα έχει επομένως ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η τελική απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την στιγμή που υπάρχουν συνεχώς καινούργια δημοσιεύματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και αρκετών ακόμα δήμων στην χώρα για τον φωτισμό LED, με καταγγελίες εταιρειών του χώρου για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο διαγωνισμός LED και η “μάχη” για την πίτα 2 δισ. στα έργα φωτισμού