ΜΠΡΑΒΟ: Ο Εβρίτης Γιώτης Πολυζωάκης (απ’ το Σοφικό Διδυμοτείχου) στον τελικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων!!!

Μπορεί η Ελλάδα να συμμετέχει με μόλις τέσσερις αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, αλλά υπάρχει ένας Εβρίτης αθλητής που κατάγεται από το χωριό Σοφικό Διδυμοτείχου, αγωνίζεται στην διοργάνωση με την εθνιξκή Γερμανίας (εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε)και έχει μάλιστα προκριθεί στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματός του.

Πρόκειται για τον Γιώτη Πολυζωάκη που όπως γράφει το thrakisports.gr, μαζί με την Καβίτα Λόρενς αποτελούν το ζευγάρι που εκπροσωπεί την Γερμανία στο ντουέτο του καλλιτεχνικού πατινάζ και τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, με 59,99 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα κατάφεραν να προκριθούν στην εικοσάδα του μεγάλου τελικού του δημοφιλέστερου ίσως αγωνίσματος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έχοντας μάλιστα την 17η επίδοση.

Κάθε καλοκαίρι διακοπές στον Έβρο

με τους γονείς και τα δυο αδέρφια του

Γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1995 στο Μπιτιγκχαϊμ Μπινινγκεν της Γερμανίας, ο Γιώτης Πολυζωάκης αναδεικνύεται τα τελευταία τρία χρόνια πρωταθλητής Γερμανίας και φέτος εξασφάλισε για πρώτη φορά την συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση για τα χειμερινά σπορ, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως εκπλήρωση ονείρου ζωής στον γερμανικό Τύπο. Ο πατέρας του είναι Εβρίτης, από το χωριό Σοφικό του Διδυμοτείχου και η μητέρα του από την Τσεχία. Μάλιστα στο χωριό μένουν ο παππούς και η γιαγιά του και όπως λένε οι συγχωριανοί του, τόσο ο Γιώτης όσο και ο αδερφός με την αδερφή του και οι γονείς, έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στο Σοφικό και γενικότερα στον Έβρο για διακοπές.

«Ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και ο παππούς με την γιαγιά μου ζουν ακόμα στην Ελλάδα και για την ακρίβεια κοντά στην Αλεξανδρούπολη, είμαστε από τον Έβρο», είπε ο Γιώτης Πολυζωάκης από την Κορέα στο ThrakiSportS, επιβεβαιώνοντας την θρακιώτικη καταγωγή που υποπτευθήκαμε ότι διαθέτει μόλις τον παρακολουθήσαμε τυχαία στην τηλεόραση να ολοκληρώνει το σύντομο πρόγραμμα και να στέλνει φιλιά στην κάμερα μιλώντας και γερμανικά.

Για την ακρίβεια, όπως ο ίδιος μας λέει, μιλάει αρκετά καλά τα ελληνικά και έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και φυσικά στον Έβρο. Νιώθει και αισθάνεται Έλληνας, όπως όμως νιώθει και αισθάνεται Τσέχος λόγω μαμάς και Γερμανός λόγω του γεγονότος ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία. Ίσως πλέον και λίγο… Αμερικανός, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις ΗΠΑ λόγω σπουδών και προπονήσεων. Ωστόσο η δυνατότητα για να μιλήσουμε εκτενώς θα υπάρξει μετά τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, καθώς οφείλει πιο πριν να είναι συγκεντρωμένος στον μεγάλο στόχο που ούτως ή άλλως πάντως έχει επιτευχθεί με μόνη την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσω μάλλον και στον τελικό!

Ο Γιώτης Πολυζωάκης μιλάει μιλάει πολύ καλά πέρα από τα ελληνικά και τα τσέχικα και φυσικά τα γερμανικά όπως επίσης και τα αγγλικά και τα γαλλικά. Πολύγλωσσος ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί ο ίδιος να εκπροσωπεί σε διεθνείς διοργανώσεις την Ελλάδα αλλά αυτό δεν συνέβη μάλλον με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να αναπτύξει ανταγωνιστικές ομάδες στα χειμερινά σπορ. Ετσι αγωνίζεται και διαπρέπει με τα χρώματα της Γερμανίας, της χώρας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Γιώτης Πολυζωάκης (τον οποίο βλέπετε με την παρτενέρ του από τον αγώνα τους τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας σε φωτογραφίες που αντλήσαμε από το google και μεταδόθηκαν από γερμανικά και διεθνή μμε) δεν είναι ο μόνος ελληνικής καταγωγής που θα λάβει μέρος στον τελικό του ντουέτου στο καλλιτεχνικό πατινάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών της Πιονγκτσανγκ εκπροσωπώντας άλλη χώρα. Στον ίδιο τελικό με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες ακόμα και για μετάλλιο θα συμμετάσχει και μια Ελληνίδα κατά το ήμισυ, που όμως εκπροσωπεί την Γαλλία. Ο λόγος για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη, ο πατέρας της οποίας κατάγεται από την Κρήτη.

Πηγή: thrakisports.gr