Δήμαρχος ζήτησε από αθλητικούς συλλόγους να δώσουν 10% της επιχορήγησης τους σε συγκεκριμένη ομάδα «για να σωθεί»

Δήμαρχος ζήτησε από αθλητικούς συλλόγους να δώσουν 10% της επιχορήγησης τους σε συγκεκριμένη ομάδα «για να σωθεί»

Η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή που τα διάφορα δημοτικά συμβούλια, όσα διατηρούν τον «θεσμό» των ετήσιων επιχορηγήσεων αθλητικών συλλόγων, καθορίζουν τα ποσά που θα λάβουν για το 2018. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται παντού ζυμώσεις, συναντήσεις, συζητήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή γιατί η πίτα είναι περιορισμένη και όλοι θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το ρεπορτάζ του κορυφαίου αθλητικού σάιτ της Θράκης, του thrakisports.gr, που αναφέρει την πληροφορία ότι δήμαρχος της Θράκης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της περιφέρειάς του, αφού συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύθηκε τα φετινά ποσά να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ζήτησε από τα σωματεία να συμβάλουν στην σωτηρία ιστορικής ομάδας του Δήμου.

Πως ζήτησε να γίνει αυτό; Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στο ThrakiSportS από δύο πηγές, προτάθηκε από το ποσό που θα δοθεί ως ετήσια επιχορήγηση στα αθλητικά σωματεία, ένα ποσοστό 10% να δοθεί μετά από τα σωματεία αυτά για την κάλυψη των αναγκών συγκεκριμένου συλλόγου που έχει αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για το σύνολο του αθλητισμού της Θράκης στο παρελθόν με σπουδαίες διακρίσεις.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος περνάει αυτήν την περίοδο πολύ δύσκολες μέρες και ο δήμαρχος ουσιαστικά φέρεται να πρότεινε, επειδή δεν μπορεί να δώσει απευθείας αυτά τα χρήματα που θέλει στο συγκεκριμένο σωματείο, να δοθούν τα χρήματα αυτά σε όλα τα υπόλοιπα και εκείνα να αναλάβουν να τα μεταβιβάσουν στο ιστορικό σωματείο με τρόπο που θα παρακάμπτει τις φορολογίες αλλά και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Η πλειοψηφία των σωματείων φέρεται να δέχθηκε αυτήν την πρόταση θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτόν, διευκολύνοντας ουσιαστικά και την δημοτική αρχή, θα εξασφαλίσουν εύνοια και μεγαλύτερα ποσά για τους εαυτούς τους στο μέλλον. Υπήρξαν όμως και επιφυλάξεις από ορισμένους, ενώ υπήρξαν και αυτοί που ενώπιον όλων εμφανίστηκαν θετικοί, αλλά υπόγεια εκφράζουν έντονο προβληματισμό για αυτές τις πρακτικές.

Πηγή: thrakisports.gr