ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ: Γιατί η Κυβέρνηση κράτησε μυστικό ότι σώθηκε ο Τούρκος γκιουλενιστής;

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ: Γιατί η Κυβέρνηση κράτησε μυστικό ότι σώθηκε ο Τούρκος γκιουλενιστής;

Πολύ σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται από την στάση των ελληνικών αρχών και της Κυβέρνησης, οι οποίες ακόμα και τώρα δηλώνουν άγνοια για τον Τούρκο αντικαθεστωτικό Φατί Γιασάρ, τον μοναδικό επιζώντα από το ναυάγιο της βάρκας στον ποταμό Έβρο, εξαιτίας του οποίου πνίγηκαν 7 συμπατριώτες του, ανάμεσα τους και τρία μικρά παιδιά.

Το evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πριν 5 ημέρες ότι υπάρχει ένας επιζών από το τραγικό ναυάγιο και αναρρωτήθηκε αν πρόκειται για τον πατέρα της οικογένειας που πνίγηκαν δυο μικρά αγγελούδια και η μητέρα τους. Η επίσημη Αστυνομία δήλωνε άγνοια και αναρμόδια όταν επικοινωνήσαμε την περασμένη Πέμπτη, αλλά τελικά επιβεβναιώσαμε, ότι ο Τούρκος που σώθηκε και διώκεται ως γκιουλενιστής από το καθεστώς Ερντογάν, όπως και οι άλλοι που πνίγηκαν, κρατείται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στο εκεί ΚΛέντρο Φύλαξης Προσφύγων και Μεταναστών. Ούτε όμως οι υπεύθυνοι του το επιβεβαίωναν.

Η Κυβέρνηση φοβάται νέα περίπτωση των 8 στρατιωτικών;

Χθες αποδείχθηκε ότι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του evros-news.gr ήταν απόλυτα σωστό.  Ο Φατί Γιασάρ μίλησε στο κανάλι Evrosnews και εξιστόρησε τις στιγμές που έζησε στον Έβρο, μέχρι να βρεθεί στην Αθήνα όπου έδωσε και τη συνέντευξη. Είπε ότι χρειάστηκε να περπατήσει για περίπου 5 ώρες μέχρι να τον εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές που τον οδήγησαν σε κέντρο υποδοχής (του Φυλακίου Ορεστιάδας).

Αλήθεια, γιατί η Κυβέρνηση κράτησε μυστικό το συγκεκριμένο θέμα. Φοβάται μήπως δημιουργηθούν νέες εντάσεις με την Τουρκία, αφού και αυτός θεωρείται εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν και όπως δήλωσε έχει διωχθεί και φυλακιστεί;

  Δεν του επέτρεψαν να έχει δικηγόρο

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ζήτησε δικηγορό. Ωστόσο, όπως λέει, οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του. Καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης με 3 ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ.
Σε επικοινωνία του euronews με τον εκπρόσωπο Τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκείνος δήλωσε άγνοια για τον Τούρκο επιζώντα της τραγωδίας.
0 35χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και έφτασε στην Αττική. Δύσκολα όμως, θα ξεχάσει. Είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ και στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας. Γιατί οι άνθρωποι να σπρώχουν τα ίδια τους τα παιδιά στη φωτιά και το νερό. Θέλω όλος ο κόσμος να σκεφτεί και να αναρωτηθεί για ποιον λόγο συμβαίνουν όλα αυτά;»
Περίπου 600 είναι οι οικογένεις Τούρκων εκτιμάται πως έχουν βρει μέχρι στιγμής καταφύγιο στην Ελλάδα.
Oι διώξεις Ερντογάν με αριθμούς

– 146.713 δημόσιοι λειτουργοί απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ αυτών 8.693 ακαδημαϊκοί και 4.463 δικαστές και εισαγγελείς.
-128.998 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση
-61.247 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη χωρίς δίκη. Μεταξύ αυτών 308 δημοσιογράφοι, 17.000 γυναίκες και 668 μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί βασανισμοί κρατουμένων και θάνατοι μέσα στις φυλακές.
-3.003 Σχολεία, ιδρύματα και πανεπιστήμια έκλεισαν.
-187 μέσα μαζικής ενημέρωσης έβαλαν λουκέτο ή πέρασαν σε κυβερνητικό έλεγχο.
– Περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις πέρασαν στα χέρια του κράτους και αρκετοί από τους ιδιοκτήτες φυλακίστηκαν.
Πηγή: Euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε ζωντανός Τούρκος που επέβαινε στη μοιραία βάρκα. Είναι ο πατέρας της τραγικής οικογένειας;