Αρχές Μαρτίου, απ’ το Ορμένιο και καλύτερες ώρες ξαναρχίζουν τα δρομολόγια ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αρχές Μαρτίου, απ’ το Ορμένιο και καλύτερες ώρες ξαναρχίζουν τα δρομολόγια ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, στις αρχές Μαρτίου ξαναρχίζουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σταμάτησαν από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία μάλιστα επισημαίνει ότι θα φτάνουν πλέον μέχρι το Ορμένιο και θα είναι σε καλύτερες ώρες. 

Όλα αυτά δηλαδή που το Evros-news.gr ανέδειξε και προέβαλλε συνέχεια εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, για την ακατανόητη απόφαση να σταματήσουν το πρωινό και βραδινό δρομολόγιο από και προς τα Δίκαια του Intercity. Ελπίζουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση να αποτελεί και δέσμευση της εταιρείας και να μην συμβεί ότι την προηγούμενη φορά, που από το γραφείο Σπίρτζη διαβεβαίωναν ότι τα δρομολόγια ξεκνούν αρχές Φεβρουαίου αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις θετικές εξελίξεις αναφέρει:

Με έκπληξη, είναι αλήθεια, πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας, κυρίου Βασίλη Μαυρίδη, σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον νομό Έβρου.

Για τη σωστή ενημέρωση όλων θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Μέχρι πρόσφατα (17/01/2018), για τα δρομολόγια από Δίκαια προς Αλεξανδρούπολη, υπήρχαν τρία ζεύγη τοπικών δρομολογίων. Δύο εξ’ αυτών λειτουργούσαν σε ώρες που εξυπηρετούσαν τη μετεπιβίβαση προς/από Θεσσαλονίκη με τα τραίνα IC 90/91 και 600/601.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Εγραψε” κανονικά τους Εβρίτες ο θρακιώτης Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα κομμένα δρομολόγια

Για λόγους ορθολογικότερης λειτουργίας του δικτύου και καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του Νομού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε προσωρινά στη διακοπή του ενός ζεύγους και ταυτόχρονα επεξεργάσθηκε μία νέα πρόταση δρομολογίων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη δώσει το νέο πλέγμα δρομολογίων προς επεξεργασία στον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ και αναμένεται έγκρισή του εντός της εβδομάδας. Επίσης, το νέο πλάνο δρομολογίων θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου.

Τα νέα δρομολόγια θα έχουν πάλι τρία τοπικά τραίνα, αλλά σε καλύτερες ώρες για την εσωτερική μετακίνηση των κατοίκων στον Νομό. Έτσι, το πρώτο πρωινό προς Αλεξανδρούπολη μετακινείται δύο ώρες αργότερα, ώστε οι κάτοικοι του Νομού να φθάνουν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 8:30 π.μ. και να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις ατομικές τους υποθέσεις. Αντίστοιχα, το μεσημεριανό τοπικό τραίνο μετακινείται κατά μία περίπου ώρα αργότερα, ώστε οι κάτοικοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους στην Αλεξανδρούπολη, να μετακινηθούν από το Νοσοκομείο προς το Σταθμό και να μπορέσουν να επιστρέψουν από την Αλεξανδρούπολη σε άλλα σημεία του Νομού.

Παράλληλα, αυτή η χρονική μετακίνηση για μία ώρα περίπου αργότερα, θα εξυπηρετήσει (με αντίστοιχη ή κάτι λιγότερο αναμονή) στην Αλεξανδρούπολη και τους μετακινούμενους με την αμαξοστοιχία 600 από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα προς το εσωτερικό του Νομού. Ταυτόχρονα, όσοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός Νομού προς Θεσσαλονίκη, μπορούν να μετακινηθούν το μεσημέρι με την αμαξοστοιχία 601 προς Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ: Να ξεκινούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Σβίλενγκραντ!!!

Το σχέδιο αυτών των δρομολογίων υπαγορεύει και τη χρονική μετακίνηση του τελευταίου (τρίτου) δρομολογίου από Αλεξανδρούπολη, περίπου στις 00.30 τα μεσάνυχτα, που εκτιμάται να λειτουργήσει θετικά, κυρίως τους θερινούς μήνες.

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα του Νομού για σύνδεση μέχρι το Ορμένιο, τώρα θα ικανοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του κ. Δημάρχου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε επιφυλαχθεί να τον πληροφορήσει σχετικά μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί το πλάνο δρομολογίων. Οι προθέσεις της εταιρίας δε ήταν απολύτως γνωστές στις τοπικές αρχές, αφού στις 29 Ιανουαρίου 2018 υπήρξε έγγραφη απάντηση σε ερώτηση του τοπικού βουλευτή κ. Δημοσχάκη. Σε κάθε περίπτωση, τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια: την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου οι κάτοικοι του νομού Έβρου θα απολαμβάνουν και πάλι τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρωμένα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*