Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη δύο Ελλήνων για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη δύο Ελλήνων για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αλεξανδρούπολης, δύο Έλληνες ηλικίας 45 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα μια και βρέυθηκαν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα και καπνός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στη οικία του 45χρονου, 594 πακέτα τσιγάρων και 50 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.250 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • Στην οικία του 28χρονου 10 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 45χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, διότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.