Ορεστιάδα: Υποδοχή ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου για τη γιορτή των πολιούχων Αγίων Θεοδώρων

Ορεστιάδα: Υποδοχή ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου για τη γιορτή των πολιούχων Αγίων Θεοδώρων

Με την υποδοχή της ιεράς σιαγόνος του Τιμίου Προδρόμου από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Δομίρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, το εσπέρας της 21ης Φεβρουαρίου εν όψει της πανηγύρεως του Ναού και της μνήμης των εφόρων και πολιούχων της ακριτικής Ορεστιάδος.

Το ιερό λείψανο εκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και το υπεδέχθη στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εχαιρέτησε το γεγονός με ιδιαίτερη συγκίνηση. Πλήθος πιστών από όλη την επαρχία με δάκρυα στα μάτια και με ιδιαίτερη ευλάβεια προσήλθαν για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Βαπτιστού Ιωάννου.

Ο Σεβασμιότατος Δαμασκηνός με θερμά λόγια ευχαρίστησε τον συνεπίσκοπό του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου, γιά την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας γιά τη μεταφορά του ιερού κειμηλίου, χάριν αγιασμού και ευλογίας του ευσεβούς λαού της Ορεστιάδος, και προσεγγίζοντας τo πρόσωπο του Προδρόμου μίλησε στους πιστούς γιά την σωτήρια μετάνοια, στην οποία καλούσε και εκείνος όσους συνέρρεαν στον Ιορδάνη ποταμό για να βαπτισθούν, και η οποία μετάνοια είναι το μεγάλο ζητούμενο του πνευματικού αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το πρωί της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου προσέφερε την Ευχαριστία των Προηγιασμένων Δώρων, κατά την οποία ικανός αριθμός των εκκλησιασθέντων προσήλθε στο Άγιο Ποτήριο.

[post_gallery]