Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι

Σημαντική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Βελιγράδι με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, έχουν η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη. αξιοποιώντας την ευκαιρία που δίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το περίπτερο που έχει, δίνουν το παρόν στοχεύοντας στην προσέλκυση Σέρβων τουριστών. 

Στο Βελιγράδι βρίσκονται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, που έχουν παρουσία στο stand με πληροφοριακό και διαφημιστικό υλικό του δήμου της Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουν πραγματοποιήσει και ραντεβού με tour operators, διερευνώντας και το ενδεχόμενο να συνδεθεί αεροπορικά απ’ ευθείας η Αλεξανδρούπολη με το Βελιγράδι. Άλλωστε χρόνια τώρα και ένα σωρό ταξίδια στην Ρωσία ελάχιστα απέδωσαν. Τουλάχιστον η σερβική τουριστική αγορά μπορεί να φέρει πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας ή κάποιος από τους συνεργάτες του, μπορεί να μην έκριναν σκόπιμο να βρεθούν επίσης στην κορυφαία αυτή τουριστική έκθεση που δίνει σημαντικές ευκαιρίες για τουριστική προβολή του νησιού, σε μια αγορά η οποία μπορεί να φέρει πολλούς τουρίστες και οδικώς, αλλά οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο στην Σαμοθράκη είναι εκεί. Όπως ο Πρόεδρος των επαγγελματιών Γιάννης Γλήνιας, ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων και ο Φώτης Φωτεινός που επίσης διαθέτει τουριστικό συγκρότημα

Μάλιστα από τα stand της Σαμοθράκης πέρασαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντούρα και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία Ηλίας Ηλιάδης, ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, οι  οποίοι άκουσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της περιοχής μας για τον τουρισμό. Φυσικά υπήρξαν και για τους ανθρώπους του νησιού επαφές με τουριστικά και ταξιδιωτικά πρακτορεία, σε μια προσπάθεια σιγά σιγά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Σαμοθράκη να γίνει προορισμός και Σέρβων επισκεπτών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*