ΑΝΑ.Σ.Α: Η σημασία της ονοματοδοσίας των οδών στο δήμο της Αλεξανδρούπολης 

ΑΝΑ.Σ.Α: Η σημασία της ονοματοδοσίας των οδών στο δήμο της Αλεξανδρούπολης 


Στο θέμα της σημασίας που έχει η ονοματοδοσία των οδών του δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφέρεται με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης.


Οι ονομασίες σε οδούς και πλατείες, δίδονται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 8 του Νόμου 3463/2006, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 19 του Νόμου 4071/2012) με σκοπό να
τιμήσουν, ή να θυμίζουν κάτι, στο κοινωνικό σύνολο ενός τόπου και στους επισκέπτες του και να αποτελεί παράδειγμα πολλές φορές προς μίμηση.

Πίσω από την ονομασία μιας οδού ή μιας πλατείας, κρύβεται ένα πρόσωπο, μια πράξη, ένας συμβολισμός, που τίθεται α) για να φαίνεται στους νεότερους η ανθρώπινη προσφορά και β) να είναι παράδειγμα προς την τοπική κοινωνία ή στην πατρίδα γενικότερα.
Είναι καιρός λοιπόν στον δήμο της Αλεξανδρούπολης, πέρα από την επικαιροποίηση με την τοποθέτηση πινακίδων σε όλους τους δρόμους και όχι μόνο του πολεοδομικού συγκροτήματος, με δύο λέξεις σε κάθε πινακίδα να
αναφέρεται και επί πλέον η αιτιολογία της ονομασίας της οδού.

Τα οφέλη  που θα προκύψουν από την κίνηση αυτή θα είναι πολλαπλά:
1). Εύκολος εντοπισμός από επισκέπτες της θέσης των επιχειρήσεων και των κατοικιών μέσω συσκευών πλοήγησης.
2). Ιστορική γνώση και αναγνώριση της προσφοράς των συμπατριωτών μας στους αγώνες της πατρίδας, αλλά και της προσφοράς τους στον συνάνθρωπο.
3). Ευκολότερη παράδοση εγγράφων και πακέτων από εταιρείες σε πελάτες (courier, παράδοση συσκευών κλπ).

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”