Βενετίδης: Ζήτησα να γίνει διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Έβρο μόνο για το δημογραφικό

Βενετίδης: Ζήτησα να γίνει διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Έβρο μόνο για το δημογραφικό


Το δημογραφικό είναι το πρώτο και σοβαρότερο πρόβλημα όλης της Ελλάδας, αλλά κυρίως του νομού Έβρου, για τους γνωστούς εθνικιούς λόγους. Τα στοιχεία που έρχονται άλλωστε συνέχεια στην επιφάνεια, για γεννήσεις, θανάτους, κυρίως στον κεντρικό και βόρειο Έβρο που “σβήνει” είναι συγκλονιστικά. Γι’ αυτό ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Βενετίδης υπενθυμίζει την πρόταση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 31-1-2018.

“Ζήτησα να γίνει ένα διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Έβρο, με μοναδικό θέμα το Δημογραφικό. Πολύ σοβαρό θέμα και ίσως το σοβαρότερο που στην περιοχή μας και στην Ελλάδα γενικά δεν έχει να κάνει τόσο με την υπογενετικότητα τώρα , όσο με την ανισόρροπη ανάπτυξη τόσο των δομών όσο και των ανθρώπων. Με 5.000.000 ανθρώπους στην Αττική και άλλους τόσους στην Περιφέρεια, λύση δεν μπορεί να υπάρξει.

Εν τούτοις, για αρχή θα πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση να θεσπίσει υπουργείο Δημογραφικής Πολιτικής κατά τα πρότυπα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε να οργανωθούν δράσεις ενέργειες και νομοθετικά διατάγματα που να προσβλέπουν στην αναχαίτηση αυτής της ανισορροπίας. Όλα τα υπόλοιπα σιγά σιγά θα έρθουν”.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε με την συγκεκριμένη πρόταση του Κώστα Βενετίδη και μακάρι να γίνει όχι μόνο το συγκεκριμένο Περιφρειακό Συμβούλιο, αλλά και πολλές ακόμα δράσεις και ενέργειες για το εξαιρετικά σοβαρό και τεράστιο αυτό πρόβλημα.