Δήμος Αλεξανδρούπολης: Μετά από 10 μήνες κατάλαβαν ότι ήταν άκυρος διαγωνισμός για πρόσληψη νομικού συμβούλου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Μετά από 10 μήνες κατάλαβαν ότι ήταν άκυρος διαγωνισμός για πρόσληψη νομικού συμβούλου

Χρειάστηκε να περάσουν 10 μήνες, προκειμένου να διαπιστώσουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης ότι ο διαγωνισμός που προκήρυξαν πέρυσι, τον Απρίλιο του 2017, για πρόσληψη τρίτου νομικού συμβούλου που κρίθηκε απαραίτητος, ήταν άκυρος και πρέπει να ξαναγίνει. Έτσι σήμερα δημοσιεύθηκε νέα προκήρυξη σε τοπική εφημερίδα.

Τί ακριβώς συνέβη; Από τον Ιανουάριο του 2017, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη νομικού συμβούλου στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Στην επιτροπή μάλιστα που ορίστηκε, επικεφαλής ήταν ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θόδωρος Αγγλιάς, δικηγόρος και ο ίδιος, όπως άλλωστε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Μόνο που πριν λίγο καιρό και αφού πέρασαν 10 μήνες, διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να αναρτηθεί στο Πρωτοδικείο, κάτι που δεν συνέβη. Γι’ αυτό και ακυρώθηκε.

Δεν ξέρουμε μάλιστα αν η συγκεκριμένη εξέλιξη και η σοβαρή παράλειψη που υπήρξε, ήταν η αιτία για την παραίτηση του κ.Αγγλιά από την σχετική επιτροπή. Το θέμα αναφέρθηκε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου ανακοινώθηκε ο νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη τρίτου νομικού συμβούλου και ενώ έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή κάποιοι δεν γνώριζαν μια από τις βασικές προϋποθέσεις. Δηλαδή την ανάρτηση στο Πρωτοδικείο.

Την στιγμή δηλαδή που σε έναν διαγωνισμό, αυτόν για την προμήθεια λαμπτήρων LED, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι είχε περισσότερες λεπτομέρειες από όσες πρέπει και έτσι περιόριζε τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, στην περίπτωση της πρόσληψης νομικού συμβούλου δεν υπήρξε ένας βασικός όρος για την ολοκλήρωση του. Κι ύστερα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, όταν του κάνουμε από το Evros-news.gr κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, βλέπει… φανταστικούς εχθρούς και συνομωσίες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*