Χάθηκε η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών για τη Σαμοθράκη. Θα γίνει στην Προσοτσάνη Δράμας

Χάθηκε η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών για τη Σαμοθράκη. Θα γίνει στην Προσοτσάνη Δράμας

Χάθηκε, όπως όλα δείχνουν, η Παννελήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Σαμοθράκη, αφού ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί στην Προσοτσάνη Δράμας από 23 έως 28 Μαίου.

Σύμφωνα με το dramania.gr, στο πλαίσιο της 37ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσυκλετιστών θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Προσοτσάνης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης με σκοπό την ενημέρωση και παρουσίαση της 37ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσυκλετιστών.

Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό σημείο της Ελλάδος, φέτος όπως και το 2015 επιλέχτηκε η λίμνη Κοκκινογείων, του Δήμου Προσοτσάνης. Η 37η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου έως 28 Μαΐου και αναμένεται να επισκεφτούν το Δήμο Προσοτσάνης χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα.

 

Δυστυχώς μια σημαντική ευκαιρία που υπήρχε να βρεθούν στις Σαμοθράκη χιλιάδες επισκέπτες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα σε μια… νεκρή ουσιαστικά τουριστική περίοδο, χάθηκε όπως φαίνεται απ’ τις εξελίξεις. Η προσπάθεια του Προέδρου της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών ΄Εβρου Κρίτου Κριτή, που ουσιαστικά… πάλεψε μόνος του το θέμα, έχοντας μοναδικό επιχείρημα την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετή. Γιατί στην περίπτωση της Δράμας οι πληροφορίες αναφέρουν πως κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς της περιοχής για να πάει εκεί η διοργάνωση.

Αντίθετα στην Σαμοθράκη, με εξαίρεση την άμεση ανταπόκριση της SAOS Ferries που στήριξε την διεκδίκηση και ανακοίνωσε ειδικές προσφορές για τους μοτοσυκλετιστές, δεν υπήρξε καμιά άλλη κινητοποίηση. Οι επαγγελματίες του νησιού, που μόνο χαμένοι δεν θα έβγαιναν από την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων για μέρες στα τέλη Μαίου, ούτε καν μια τυπική ανακοίνωση στήριξης της προσπάθειας δεν εξέδωσαν. Άλλωστε, μετά το “ναυάγιο” της διεξαγωγής το 2016 στην Αλεξανδρούπολη, όταν ο δήμος της πόλης ουσιαστικά ματαίωσε την διοργάνωση, ήταν φυσικό οι άνθρωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας να είναι επιφυλακτικοί με την περιοχή μας.

Δυστυχώς το νησί της Σαμοθράκης έχασε μια σημαντική ευκαιρία όχι μόνο εσόδων, αλλά και προβολής του. αφού η συνάντηση θα αποτελούσε πόλο έλξης όχι μόνο για Έλληνες, αλλά και μοτοσυκλετιστές από τις γειτονικές χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Πηγή: dramania.gr