Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ορεστιάδα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους(φωτορεπορτάζ)

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ορεστιάδα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους(φωτορεπορτάζ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε σήμερα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους η Ορεστιάδα, με επίκεντρο τον  Μητροπολιτικό Ναό και παρουσία όλων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στις εκδηλώσεις προσήλθαν προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας κι Σουφλίου κ.Δαμασκηνού, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος  υπό του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Αρχιμ. Προδρόμου Ξενάκη.

Την παραμονή, του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους, μίλησε επίκαιρα και εν συνεχεία έψαλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ακολούθησε η πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων και των ιερών λειψάνων τους.

Την λιτανεία, που πλαισίωνε ο ιερός κλήρος, στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική της Μεραρχίας και του Δήμου, παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασ. Μαυρίδης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Δημ. Μπονώρας, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Ανδρ. Φλωράτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπείες σχολείων με τις σημαίες τους, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου, που έσπευσε αυθόρμητα να εκφράσει την ευλάβειά του και την βαθειά πίστη του.

[post_gallery]