Ξεφτίλισαν το έθιμο, καίγοντας κάδους και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα νεαροί στον Μαίστρο

Ξεφτίλισαν το έθιμο, καίγοντας κάδους και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα νεαροί στον Μαίστρο

Ξεφτίλισαν το έθιμο που υπάρχει παραμονή των Αγίων Θεοδώρων, καίγοντας κάδους και προκαλώντας καταστροφές σε αυτοκίνητα συγχωριανών τους κάποιοι νεαροί στον Μαίστρο. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιές, ενώ η αστυνομία συγκέντρωσε ήδη στοιχεία για να γίνουν προσαγωγές και συλλήψεις.

Gepostet von Γιάννης Ναϊτίδης am Freitag, 23. Februar 2018

Συγκεκριμένα, το έθιμο που κρατάει χρόνια, προέβλεπε παλαιότερα οι νεαροί να… κλέβουν πόρτες από τα σπίτια των κοριτσιών που αγαπούσαν και να τις μετακινούν στην πλατεία ή σε άλλο σημείο του χωριού, για να δείξουν ότι πέρασαν από το σπίτι. Όμως η κατάσταση με ορισμένους νεαρούς, ανάμεσα τους και ανήλικους, ξέφυγε και προκάλεσαν καταστροφές.

Όλα αυτά μάλιστα προκάλεσαν την απόλυτα δικαιολογημένη και έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Μαίστρου Γιάννη Ναίτίδη, ο οποίος χωρίς να… μασάει τα λόγια του, ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο από την καταστροφική μανία των πιτσιρικάδων και έκανε το παρακάτω σχόλιο:

“Κρίμα για τα παιδιά του οικισμού μας, κρίμα… Ανάμεσα σε μεγαλύτερους σε ηλικία και αρκετοί ανήλικοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν ζημιές σήμερα το βράδυ καίγοντας κάδους και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα. Άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Η αστυνομία έκανε την συγκέντρωση των πληροφοριών, καθώς με την βοήθεια του κόσμου και κάποιον εξ αυτών που εντοπίστηκαν, καταγράφηκαν οχήματα, αριθμοί κυκλοφορίας και ονοματεπώνυμα ..”

Σχόλιο Evros-news.gr: Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι γονείς, που προσπάθησαν να τα δικαιολογήσουν όλες αυτές τις αλητείες, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις όχι μόνο στον Μαίστρο, αλλά παντού στην ξεπεσμένη ηθικά πατρίδα μας. Σε αυτούς λοιπόν να στείλει τον λογαριασμό ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τις καταστροφές στους κάδους και τα αυτοκίνητα, μια και όπως λένε”παιδιά είναι, θα κάνουν και καμιά βλακεία” και όχι να την πληρώνουν και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους μέσω δημοτικών τελών όσοι δεν φταίνε.