Τελωνείο Κήπων: Συνέλαβαν δυο Ουκρανούς με τζιπ που είχαν κλέψει στη Γερμανία

Τελωνείο Κήπων: Συνέλαβαν δυο Ουκρανούς με τζιπ που είχαν κλέψει στη Γερμανία

Δυο Ουκρανοί ηλικίας 35 και 31 ετών συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, γιατί προσπάθησαν να φύγουν από τηνΕλλάδα με πολυτελέστατο τζιπ που όπως αποδείχθηκε είχαν κλέψει στη Γερμανία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες επιβαίνοντες σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Ουκρανίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, προέκυψε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι παραποιημένος, καθώς και ότι το όχημα είχε κλαπεί από τη Γερμανία.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.