Ορεστιάδα: Αντιδράσεις για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού

Ορεστιάδα: Αντιδράσεις για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Ορεστιάδας για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου εντός του προαυλίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας και μάλιστα χαρακτηρίζεται ανεξήγητη απόφαση δύο διαδοχικών δημοτικών αρχών, σαν να μην υπήρχαν άλλες λύσεις, σαν να πρόκειται για μια “πυκνοδομημένη αστική περιοχή”.
Όπως επισημαίνεται, για το θέμα απευθύνθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν ένα χρόνο ακριβώς, καταθέτοντας την αντίθεσή του στον περιορισμό του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου, όπως έκανε στο παρελθόν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση π.χ. 1ο Νηπιαγωγείο κλπ. και προτείνοντας λύση π.χ. το προαύλιο του καταργηθέντος 5ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται εντός των ορίων της περιφέρειας του 4ου Νηπιαγωγείου.
Μάλιστα ο σύλλογος προανήγγειλε ότι οι λεπτομέρειες της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις απομαγνητοφωνημένες  τοποθετήσεις των συμβούλων θα παρουσιαστούν σε λίγες μέρες για να βγάλουν όλοι στην πόλη τα συμπεράσματα τους.