Διδυμότειχο: Χιόνια και πάγο έχουν. Νερό δεν έχουν ούτε και στα χωριά

Διδυμότειχο: Χιόνια και πάγο έχουν. Νερό δεν έχουν ούτε και στα χωριά

Το Διδυμότειχο μπορεί να είναι καλυμμένο από χιόνι, το οποίο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών έχει παγώσει, αλλά για μια ακόμη ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο, την 6η φορά αυτό το μήνα, δεν έχουν νερό λόγω σοβαρού, διπλού προβλήματος στην υδροδότηση. Μάλιστα το πρόβλημα υπάρχει και σε αρκετά χωριά του δήμου.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου ανακοίνωσε αρχικά πριν το μεσημέρι ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης επί της οδού Κόρζωνος, θα δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Διδυμοτείχου. Αυτό όμως δεν ήταν… τίποτα, μπροστά σε εκείνο που ανακοίνωσε πριν από λίγο η συγκεκριμένη δημοτική εταιρεία με επικεφαλής Πρόεδρο τον Σταύρο Τσιτσιφύλλα, που έλεγε το καλοκαίρι ότι σε ένα μήνα θα έλυνε το πρόβλημα.

Με νέα ανακοίνωση της, η Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου ενημερώνει ότι λόγω των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Βάλτου Ορεστιάδος, παρατηρήθηκε ελάττωση της ποσότητας ύδατος που εισρέει στις δεξαμενές του Καλέ και σε αυτήν του υψώματος Σχιστού. Ως εκ τούτου, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Διδυμοτείχου, αλλά πιθανώς και στους παρέβριους οικισμούς, όπως και σε αυτούς του πρώην συνδέσμου Μάνης- Καρωτής & Ελληνοχωρίου.

Οι δυο ανακονώσεις τελειώνουν με την φράση ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ εργάζονται για την το κατά το δυνατόν συντομότερη ομαλοποίηση της υδροδότησης, αλλά όπως επισημάναμε, είναι η 6η φορά τον Φεβρουάριο, που με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της υπήρξαν προβλήματα υδροδότησης και συγκεκριμένα:

  • 8 Φεβρουαρίου
  • 12 Φεβρουαρίου
  • 21 Φεβρουαρίου
  • 22 Φεβρουαρίου
  • 26 Φεβρουαρίου
  • 28 Φεβρουαρίου

Οπότε οι κάτοικοι κατέφυγαν στην γνωστή λύση των παλαιότερων χρόνων. Μαζεύουν χιόνι, το λιώνουν στη σόμπα ή σε άλλο θερμαντικό σώμα και το χρησιμοποιούν. Πάλι κακλά δηλαδή που χιόνισε αυτές τις μέρες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*