Προβλήματα με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και στον Έβρο για δυο μέρες

Προβλήματα με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και στον Έβρο για δυο μέρες

Προβλήματα με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και των κατοίκων του Έβρου θα δημιουργηθοπυν για δυο μέρες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τρίωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 5/3 και 24ωρη απεργία την Τρίτη 6/3. 

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι στηρίζει την Π.Ο.Σ. «αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης να πουλήσει αντί πινακίου φακής, τον ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο της χώρας μας, στον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο.

Μετά την οριστική πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τώρα το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και στην πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, οδηγώντας στην ουσία τον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο να έχει το μονοπώλιο στη χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τους εργαζόμενους».

Τέλος, η ΓΣΕΕ τονίζει πως: «Εκτός από την εκποίηση του δημοσίου πλούτου που αποτελεί μείζον θέμα, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το τίμημα αγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και του ποσού που αναμένεται να αγοραστεί η ΕΕΣΣΤΥ, η πώληση είναι επιζήμια και για το ελληνικό δημόσιο.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για ενιαίο, σύγχρονο και δημόσιο σιδηρόδρομο. Ένα σιδηρόδρομο στον οποίο θα διασφαλίζεται το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και στον οποίο θα έχουν όλοι πρόσβαση με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Oι ώρες της στάσης εργασίας τη Δευτέρα: 05.00’–08.00’, β) 13.00’–16.00’, γ) 21.00’–24.00’.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*