Πατσουρίδης: “Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θ’ αναβαθμιστεί”

Πατσουρίδης: “Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θ’ αναβαθμιστεί”

Ο νόμος του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που προβλέπει συνενώσεις και συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και ίδρυση νέων σχολών και τμημάτων, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τόσο για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και για το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. 

Μάλιστα ακούγονται πολλά, όχι μόνο για τα δυο τμήματα του Γεωπονικού στην Ορεστιάδα, αλλά και το ΤΕΙ Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου. Το Evros-news.gr επεσήμανε πρόσφατα την απουσία του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη από τις συζητήσεις και συναντήσεις που γίνονται για το συγκεκριμένο ζήτημα, με συντονιστή τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε κίνδυνο, αλλά ο δήμαρχος… δεν φαίνεται πουθενά

Ο κ.Πατσουρίδης σε πρόσφατη συνομιλία μας, με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή και τον δήμο Διδυμοτείχου, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και μας είπε κατηγορηματικά: “Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου όχι μόνο δεν κινδυνεύει να φύγει από την πόλη μας, αλλά θα αναβαθμιστεί. Αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω ως δήμαρχος Διδυμοτείχου κιαι δεν πρέπει να δημιουργούμε ανησυχία στον κόσμο χωρίς να υπάρχει λόγος”.

Του επισημάναμε ότι ακόμα και στελέχη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου εκφράζουν προβληματισμό για την πιθανότητα το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας να συνενωθεί με αυτό της Κεντρικής Μακεδονίας και να βρεθούν τμήματα του, ανάμεσα τους και αυτό της Νοσηλευτικής σε Θεσσαλονίκη ή Σέρρες. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου μας τόνισε ότι το ΤΕΙ Νοσηλευτικής θα συνενωθεί με το ΔΠΘ και φυσικά θα παραμείνει στην πόλη.