Δήμος Σαμοθράκης: Αγνοεί πρόταση επιχειρηματιών του νησιού για αξιοποίηση των κάμπινγκ με σημαντικές επενδύσεις

Δήμος Σαμοθράκης: Αγνοεί πρόταση επιχειρηματιών του νησιού για αξιοποίηση των κάμπινγκ με σημαντικές επενδύσεις

Μια πολύ σημαντική και συγκεκριμένη γραπτή πρόταση κορυφαίων επιχειρηματιών της Σαμοθράκης αλλά και της Αλεξανδρούπολης για αξιοποίηση των δύο δημοτικών κάμπινγκ, στους Βαράδες και το δεύτερο που είναι λιγότερο οργανωμένο και μεγαλύτερο σε έκταση, έχει στα χέρια του ο δήμος Σαμοθράκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του, αν και πήραν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την συγκεκριμένη αναλυτική πρόταση, την αγνοούν και έχουν επιλέξει να αναθέσουν απ’ ευθείας την διαχείριση σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, την γνωστή «ΚΟΙΣΝΕΠ ΒΑΡΑΔΕΣ», που την συγκροτούν άνεργοι νέοι.

Οι επιχειρηματίες που έκαναν την πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την πλευρά εκείνων που δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη σε τουριστικό και όχι μόνο τομέα, αναφέρουν πως είναι διατεθειμμένοι να επενδύσουν πάρα πολλά χρήματα για την αναμόρφωση, την ριζική ανακατασκευή και την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα δύο κάμπινγκ μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα καταβάλλουν σημαντικά ποσά ως ενοίκια στον δήμο του νησιού, θα διαφημίσουν την λειτουργία τους για να προσελκύσουν επισκέπτες όσο το δυνατόν περισσότερους μήνες και να διαθέσουν χρήματα και για τον σκοπό αυτό.

Επίσης τονίζουν ότι θα δημιουργηθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που υπάρχουν τώρα, θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος των δύο χώρων και δεν θα μπορεί όποιος θέλει να κατασκηνώνει και μάλιστα τζάμπα. Οι επιχειρηματίες που υπέβαλλαν την πρόταση, δραστηριοποιούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Σαμοθράκη και τον Έβρο γενικότερα, γνωρίζουν άριστα τα τουριστικά θέματα και είναι διατεθειμμένοι να κάνουν όποιες κινήσεις χρειάζονται ή να καταβάλλουν τα ποσά που απαιτούνται, για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο αξιοποίησης.

Ο δήμαρχος κ.Βίτσας όμως και οι συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο, κρατούν επί μήνες στα συρτάρια του γραφείου την συγκεκριμένη σημαντική πρόταση και προτιμούν (μάλλον για ιδεολογικούς λόγους περισσότερο) να αναθέσουν σε ΚΟΙΝΣΕΠ την λειτουργία των δύο κάμπινγκ, η οποία εκ των πραγμάτων διαθέτει ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες. Μάλιστα πρόσφατα ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση μαζί τους με αντικείμενο την αναβάθμιση των υποδομών του κάμπινγκ, με σκοπό την ανάπτυξη ήπιου εναλλακτικού τουρισμού στη Σαμοθράκη.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις επί του ακινήτου προσαρμόζοντάς το στις νέες προδιαγραφές για την απόκτηση νέου σήματος λειτουργίας, κατηγορίας τουλάχιστον 2 αστέρων. Ένα θέμα βέβαια είναι που θα βρουν τα νέα παιδιά πιυ συγκροτούν την ΚΟΙΝΣΕΠ τα χρήματα που απαιτούνται ή γιατί δεν είχαν την δυνατότητα και άλλοι νέοι της Σαμοθράκης που επίσης ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την λειτουργία και εκμετάλλευση του camping και επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα.

2 Σχόλια

  1. Ποιοι επιχειρηματιες;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*