Επισκέψεις Πέτροβιτς στην Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Επισκέψεις Πέτροβιτς στην Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Σημαντικές επισκέψεις και επαφές, μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στην Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας αλλά και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Ο κ.Πέτροβιτς, προσκεκλημένος μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, τον δήμαρχο Χανίων Αναστάσιο Βαμβούκα και το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Ρούλα Οικονομάκη, συναντήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ στην Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στις 26 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση μάλιστα αυτή, πήρε μέρος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κωσταντίνος Αγοραστός. Όπως σχολίασε ο ίδιος ο κ.Πάιατ στο twitter δημοσιεύοντας και φωτογραφία του μόνο με τον δήμαρχο Χανίων κ.Βαμβούκα, τόσο αυτός όσο και “αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών θα κάνουν παραγωγικό ταξίδι στα κεντρικά γραφεία του αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα ως στυλοβάτη της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου”. Αυτό έγινε στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία, χωρίς την συμμετοχή του κ.Αγοραστού, ταξίδεψαν 27 και 28 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και επισκέφθηκαν το αρχηγείο του για μια σειρά συζητήσεων, μεταξύ των οποίων και για τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στη Μεσόγειο. Η σχετική φωτογραφία με την ελληνική αντιπροσωπεία στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πέρα από τις γενικόλογες αναφορές, φυσικά κανένας δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές και συζητήσεις, τόσο με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα όσο και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η επιλογή όμως των συγκεκριμένων αυτδιοικητικών, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος και η περιφερειακή σύμβουλος Χανίων, είναι από την περιοχή όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση της Σούδας.

Η κ.Καλογήρου είναι Περτιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, με νησιά που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αλλά και βρίσκονται απέναντι στην Τουρκία.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς είναι Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, μια περιοχή επίσης που συνορεύει με την Τουρκία, αλλά και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον Αμερικανών και ΝΑΤΟ, με τον LNG, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τον σταθμό αποσυναρμολόγησης στρατιωτικών ελικοπτέρων και την πιθανότητα δημιουργίας αμερικανικής βάσης.

Ο κ.Τζιτζικώστας εκπροσωπεί μια Περιφέρεια που συνορεύει με τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά διαθέτει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όλα λοιπόν δείχνουν, πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή των προσώπων για τις συναντήσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.  Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ενώ κλήθηκαν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου, δεν κλήθηκε ο ομόλογος τους της ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, προφανώς λόγω Αλεξανδρούπολης και Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*