Χαστούκι του ΣΤΕ στον Γαβρόγλου. Δικαίωσε τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αθ.Καραμπίνη. Επιστρέφει στα καθήκοντα του

Χαστούκι του ΣΤΕ στον Γαβρόγλου. Δικαίωσε τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αθ.Καραμπίνη. Επιστρέφει στα καθήκοντα του

Χαστούκι του Συμβουλίου της Επικρατείας στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τoν Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνου. Ο ΣΤΕ δικαίωσε τον κ.Καραμπίνη που είχε καταθέτει προσφυγή κατά του Υπουργού και έτσι επιστρέφει στα καθήκοντα του.

Χθες δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ, η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του Πρύτανη, επιτρέποντας του να επιστρέψει αναδρομικά στα καθήκοντά του. Στην πρώτη επαφή που είχε το xronos.gr με τον κ. Καραμπίνη, αυτός δήλωσε ότι: “Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αίτηση ακύρωσης που είχα υποβάλει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, που με έθετε σε αποχή καθηκόντων. Η αίτηση μου έγινε αποδεκτή, δημοσιεύτηκε και επανέρχομαι αναδρομικά στα καθήκοντα μου.

Όπως είχα δηλώσει και κατά το παρελθόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη  και θέλω να παρακαλέσω όλη την κοινωνία της Θράκης, να συσπειρωθούμε γύρω από το πανεπιστήμιο μας, διότι η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το ΔΠΘ. “.

Πηγή: xronos.gr