Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Κουβέλης: Σύντομα επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών. Κουβέλης: Σύντομα επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ώρες αγωνίας περνούν από χθες το απόγευμα οι οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών της Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας “Ρίμινι”, μετά την σύλληψη τους από Τούρκους στην περιοχή των Καστανεών και την κράτηση τους στην Ανδριανούπολη, την στιγμή που τουρκικές εφημερίδες γράφουν ότι θα δικαστούν για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά και σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. 

Η οικογένεια του ΕΠΟΠ με βαθμό λοχία από την Ορεστιάδα, ενημερώνεται συνέχεια από χθες το απόγευμα για τις όποιες πληροφορίες και εξελίξεις, από τους αρμόδιους της XVI Μεραρχίας Πεζικού που βρίσκεται στο Διδυμότειχο. Ο πατέρας του αλλά και οι συγγενείς, αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, προφανώς γιατί τους έχουν ζητήσει από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που χειρίζονται την υπόθεση. Είναι όμως έντονη η αγωνία τους για την τύχη του νεαρού ΕΠΟΠ, ενώ δέχονται πολλά τηλεφωνήματα συμπαράστασης από γνωστούς και φίλους, αλλά και επισκέψεις στο σπίτι τους στην Ορεστιάδα.

Τα ίδια ισχύουν και για την οικογένεια του Ανθυπολοχαγού από την Καστοριά, ο οποίος ήταν σχετικά καινούργιος στην περιοχή. Οι δυο τους υπηρετούν σε μονάδα της Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που έχει έδρα στην Καβύλη Ορεστιάδας, αλλά η μονάδα τους είναι στον Βάλτο Ορεστιάδας. Κάποιες πληροφορίες θέλουν μέλη της οικογένειας του Ανθυπολοχαγού να ταξιδεύουν στην Ορεστιάδα, προκειμένου να βρίσκονται στην περιοχή όταν οι Τούρκοι αποφασίσουν να αφήσουν ελεύθερους και να επιστρέψουν τους δυο στρατιωτικούς στην Ελλάδα.

Κουβέλης: Σε σύντομο χρονικό διάστημα 

οι δυο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα

Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν πριν λίγη ώρα στην Ορεστιάδα και ανέφεραν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, δυστυχώς δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Πάντως ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα ενημερώνοντας τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που το ζήτησε. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουβέλης έδωσε αυτή την απάντηση, ενώ ο κ.Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.