Επιφυλακή και ανησυχία στην Περιφέρεια Έβρου απ’ το λιώσιμο των χιονιών στη Βουλγαρία

Επιφυλακή και ανησυχία στην Περιφέρεια Έβρου απ’ το λιώσιμο των χιονιών στη Βουλγαρία

Σε επιφυλακή βρίσκονται από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, παρακολουθώντας την άνοδο της θερμοκρασίας και την κατάσταση που δημιουργείται στη Βουλγαρία όπου αρχίζουν να λιώνουν τα χιόνια.

Χιονοπτώσεις υπήρξαν φυσικά και στον βόρειο Έβρο και από χθες που ανέβηκε κατακόρυφα η θερμοκρασία ξεπερνώντας και τους 15 βαθμούς, έχουν αρχίσει να λιώνουν τα χιόνια. Όμως επειδή οι όγκοι που έπεσαν δεν ήταν μεγάλοι, το σημαντικό πρόβλημα και αυτό που ανησυχεί τους αρμόδιους είναι η γειτονική μας Βουλγαρία και η κατάσταση το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ. Με το ενδεχόμενο αν εκεί συγκεκτρωθούν τεράστιες ποσότητες νερού οι Βούγαροι να το ανοίξουν, έστω και ελεγχόμενα.

Ο κ.Πέτροβιτς έδωσε εντολή στην πολιτική προστασία και τις άλλες υπηρεσίες να βρίσκονται  σε εγρήγορση και όλοι φυσικά ανησυχούν για την εξέλιξη των πραγμάτων, αφού ο κίνδυνος πλημμυρών είναι πάντα υπαρκτός.  Κι επειδή στην πρόσφατη επέλαση της κακοκαιρίας η Αντιπεριφέρεια σε συνεργασία και συντονισμό με την πολιτική προστασία και τους δήμους τα πήγαν αρκετά ικανοποιητικά και δεν έκλεισαν καθόλου οι δρόμοι, θέλουν και σε ενδεχόμενο πρόβλημα με το λιώσιμο των χιονιών και τις ποσότητες νερού που αυτό θα προκαλέσει, να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Αγρίεψε το Τσάι

Gepostet von Νικόλαος Γκότσης am Freitag, 2. März 2018

Ανεβαίνει η στάθμη στον Έβρο

Ήδη στην περιοχή των Φερών όπως ενημερώνει συνέχεια τις τελευταίες ώρες ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης, έχει ανέβει η στάθμη του νερού και χρειάζεται όσοι περνύν από διαβάσεις και άλλα μέρη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στα 5 μέτρα για παράδειγμα ήταν πριν λίγη ώρα η στάθμη των νερών στο Πέταλο Πέπλου. Από το πρωί ανέβηκε 30 πόντους επάνω.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*