Σαμοθράκη: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Σαμοθράκη: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες από τις αρχές Νοεμβρίου που είχε το δικαίωμα να τεθεί σε ακινησία το ΣΑΟΣ ΙΙ, να δοθούν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries συνολικά 17 αναβολές ακινησίας προκειμένου να μην μείνει η Σαμοθράκη χωρίς συγκοινωνία, για να… ξυπνήσει ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και να συγκαλέσει αύριο Κυριακή έκτακτο δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτό το θέμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SAOS FERRIES, μετά την πρόσκληση του Δήμου Σαμοθράκης για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την επικείμενη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ και τον τρόπο αντικατάστασής του, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι:

α) Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης του ΣΑΟΣ ΙΙ την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, από 17:00μ.μ. σε 19:00μ.μ., προκειμένου να διευκολυνθούν και να παραστούν οι προσκεκλημένοι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.

β) Υποβάλλαμε προς έγκριση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αίτημα αναβολής της ακινησίας και παράτασης των δρομολογίων για ένα επιπλέον τετραήμερο, μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου, όπου στη συνέχεια το πλοίο θα αναχωρήσει για Πειραιά.

Έχουμε την ελπίδα ότι αυτή η τελευταία αναβολή ακινησίας θα είναι η καθοριστική στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Σαμοθράκης.

Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν μετά την έγκριση του Υπουργείου είναι τα παρακάτω:

Δρομολόγια Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ

Από 05/03/2018 έως 08/03/2018

  ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13:00 16:00
ΤΡΙΤΗ 09:00 17:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00
ΠΕΜΠΤΗ 15:00 07:00, 18:00

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έκτακτο αυτό δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να παραστούν και βουλευτές του νομού Έβρου, ενώ θα δώσει το παρόν και ο ιδιοκτήτης της Saos Ferries Φώτης Μανούσης. Προφανώς θα αναλύσει την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί, τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που υπάρχουν από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας για την δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να αντικαταστήσει το ΣΑΟΣ ΙΙ, για να μπει σε ακινησία και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και επιθεωρήσεις εν όψει του καλοκαιριού.

Άλλωστε δικαιολογημένα έχει εξαντληθεί η υπομονή του, αφού ο ίδιος επένδυσε εκατομμύρια ευρώ για να ετοιμάσει ένα δεύτερο πλοίο στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, θα είναι αυτό που θα αντικαταστήσει το ΣΑΟΣ ΙΙ μια και το υπουργείο αλλά και ο δήμος Σαμοθράκης δεν βρήκαν καμιά λύση αντικατάστασης και όμως υπάρχει απαράδεκτη κωλλυσιεργία.

Κι όλα αυτά, όταν πέρυσι το καλοκαίρι στην περίπτωση του ταχύπλοου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 παρακάμφθηκαν πολύ γρήγορα και με παρεμβάσεις τόσο του δημάρχου όσο και της βουλευού Νατάσας Γκαρά στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπως και οι δυο έχουν παραδεχθεί με δηλώσεις τους, διαδικασίες που θα έπρεπε να είχαν τηρηθεί πριν δρομολογηθεί. Είναι εξάλλου γνωστό πως ξεκίνησε δρομολόγια και υποχρεώθηκε να σταματήσει, γιατί δεν είχe περάσει μια απαραίτητη επιθεώρηση και δεν πήρε ένα απαραίτητο πιστοποιητικό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση