Σαμοθράκη: Χρυσό βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό για το ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ SYRAH 2015 της Melmar

Σαμοθράκη: Χρυσό βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό για το ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ SYRAH 2015 της Melmar

Άλλο ένα Χρυσό Βραβείο για τα κρασιά της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα το εξαιρετικό ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ SYRAH 2015 της Οινοποιείας Melmar Winery, είχαμε πριν λίγες μέρες στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Το εκπληκτικής γεύσης ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ SYRAH 2015, ακολούθησε τον δρόμο των τιμητικών διακρίσεων που ξεκίνησε το “Μυστικό Μονοπάτι Μαλαγουζιά” που επίσης είχε πάρει Χρυσό Βραβείο. Η νέα διάκριση αποτελεί σίγουρα  σημαντική αναγνώριση και επιβραβεύει τις προσπάθειες των ανθρώπων της Melmar για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας στην κορυφαία μονάδα που έχει δημιουργήσει στο νησί της Σαμοθράκης η οικογένεια του Φώτη Μανούση.

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΜΑΡ βρίσκεται στην περιοχή Δάφνες της Σαμοθράκης, λειτουργεί από το 2013 και δραστηριοποιείται στην εγχώρια και διεθνή αγορά από το 2015 με τις ετικέτες ΑΔΥΤΟΝ και ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο, με υψηλού επιπέδου οινολογικό εξοπλισμό, ανεξάρτητο χημείο με σύγχρονα μέσα μετρήσεων και ελέγχου, ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές διπλού τοιχώματος, δρύινα Γαλλικά βαρέλια για τους οίνους παλαίωσης, λειτουργική κάβα με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, αίθουσα γευσιγνωσίας και ειδική αίθουσα συνεδριάσεων.
Όλα στεγασμένα σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, που δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, χτισμένο στη σκιά του επιβλητικού Όρου Σάος, το ψηλότερο βουνό του Β.Α. Αιγαίου με ύψος 1.611 μ., σε πλήρη αρμονία με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Σύντομα περιμετρικά των αμπελώνων θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου του αποστακτήριου.
Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μαυρούδι, Merlot και Syrah, οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους και σεβασμό στην παράδοση.
Στόχος της, η δημιουργία μοναδικών κρασιών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, πεποίθηση της η ανάδειξη του μικροκλίματος (terroir) του τόπου και όραμά  η αναγνώριση της Σαμοθράκης ως οινοποιητική ζώνη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*