Στις Καστιανιές ο αντιστράτηγος Καμπάς, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού. Μίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του

Στις Καστιανιές ο αντιστράτηγος Καμπάς, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού. Μίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του

Στις Καστανιές βρέθηκε χθες ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και μίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του, για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Του ανθυπολοχαγού Μηχανικού Άγγελου Μητρετώδη και του 25χρονου λοχία Μηχανικού Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα που θα δικαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Καμπάς συνοδευόμενος και από τον διοικητή της XVI Μεραρχίας υποστράτηγο Δημήτρη Μπονώρα και τον διοικητή της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» στην οποία ανήκουν οι δυο συλληφθέντες, συζήτησε με τον Τούρκο αντιστράτηγο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι δυο τους άλλωστε έχουν επαφές και συζητήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Είναι άγνωστο φυσικά τί ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του Έλληνα και του Τούρκου αντιστρατήγου, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να διευθετηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα θέμα που μέχρι τώρα θεωρούνταν σχεδόν ρουτίνας, αλλά οι Τούρκοι στο πλαίσιο της όξυνσης και της προκλητικότητας που δείχνουν τον τελευταίο καιρό, προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά στο έπακρο.

Ο διοικητής του Δ’ Σώματος ενημερώθηκε φυσικά από τους υφισταμένους του για όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος και έδωσε εντολές για τον χειρισμό της κατάστασης, η οποία ασφαλώς μόνο ευχάριστη δεν είναι. Άλλωστε η τουρκική πλευρά έχει γίνει πλέον απρόβλεπτη και δείχνει αποφασισμένη να… τραβήξει το θέμα, με την προσαγωγή σε δίκη των δύο στρατιωτικών, την επικοινωνιακή εκμετάλλευση με διαρροές για κατηγορίες περί κατασκοπείας και τις εικόνες των Ελλήνων στρατιωτικών με χειροπέδες και κουκούλες να οδηγούνται στο δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές και κινήσεις που γίνονται μέσω του Προξενείου μας στην Ανδριανούπολη από την ελληνίδα πρόξενο κ.Θεοχαρίδου. Αυτή είναι άλλωστε η μοναδική που από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς των δύο στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη είχε την δυνατότητα να τους συναντήσει, να μιλήσει μαζί τους και να διαπιστώσει σε ποιά κατάσταση βρίσκονται. Κανένας άλλος και ασφαλώς όχι ο Ταξίαρχος διοικητής τους, μια και οι Τούρκοι τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα.

Το επισημαίνουμε αυτό, με αφορμή τις ηλιθιότητες και ανοησίες που γράφονται για κακοποίηση τους, για χτυπήματα στο πρόσωπο και γι’ αυτό τους έβαλαν κουκούλες ή για… απαγωγή τους από το στρατιωτικό φυλάκιο. 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση