Ποιά νέα πρόσωπα ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο

Ποιά νέα πρόσωπα ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο

Την στιγμή που στο Κίνημα Αλλαγής έχουν μπει στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 18 Μαρτίου 2018 και θα διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική του πρόταση σ’ όλους τους τομείς, ακούγονται ήδη ονόματα πιθανών υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου.

Το κυρίαρχο στοιχείο των όσων αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ότι πρόκειται για νέα πρόσωπα, αρκετά από αυτά άφθαρτα όσον αφορά την συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα μάλιστα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν αποκλείεται τελικά στις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει το Κίνημα Αλλαγής στον Έβρο όταν γίνουν οι εκλογές, να μην βρίσκεται κανένα από τα λεγόμενα… παλιά στελέχη. Κι αναφέρομαι βασικά στον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα έχει μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Ποιά είναι τα ονόματα που ακούγονται

Τα ονόματα που ακούγονται ήδη ως πιθανά να καταλάβουν μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό μας είναι:

Του Σταύρου Βαβία, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και όπως και ο πατέρας του Γιάννης είναι γνωστά στελέχη εδώ και χρόνια.

Του δικηγόρου Μαργαρίτη Πετριτζίκη, ο οποίος προέρχεται απ’ το κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, έχει άριστες σχέσεις με τον πρώην βουλευτή και νομάρχη Νίκο Ζαπουνίδη, όπως και ο πατέρας του Χρήστος που επί πολλά χρόνια ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, η οποία έχει καλές σχέσεις με την Φώφη Γενημματά, που αναγνωρίζει πως κατάφερε σιγά σιγά να επαναφέρει στο προσκήνιο το κόμμα στην περιοχή μας.

Του Φώτη Πλακογιάννη, ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι του Σταύρου θεοδωράκη και ήταν υποψήφιος του στις προηγούμενες εκλογές.

Του δικηγόρου Δημοσθένη Φωτιάδη, γιου του πρώην υπουργού και βουλευτή Απόστολου Φωτιάδη ο οποίος θα έχει την κομματική… προίκα του πατέρα του.

Της πρώην βουλευτίνας Έλενας Τσαούση, που θέλει να είναι και πάλι υποψήφιακαι στήριξε στην εσωκομματική διαδικασία το Νίκο Ανδρουλάκη.

Της Κατερίνας Μπέρδου, υποψήφιας με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στις προηγούμενς εκλογές.

Του γιατρού Στέλιου Παπαγούτσου που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ και προφανώς ο Πρόεδρος της Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα θέλει έναν υποψήφιο.

Θα υπάρξουν προφανώς και άλλες περιπτώσεις, ενώ ενδιαφέρονται και κάποιοι άλλοι, αφού στο Κ΄λινημα Αλλαγής πιστεύουν πως όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές θα ανεβαίνουν τα ποσοστά τους και μπορούν να κερδίσουν υπό προϋποθέσεις μια έδρα στον Έβρο.