Σοβαρό εργατικό ατύχημα με δημοτικό υπάλληλο στην Αλεξανδρούπολη

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με δημοτικό υπάλληλο στην Αλεξανδρούπολη

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν έπεσε από μηχάνημα που χειρίζεται και του έκανε συντήρηση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται με κάταγμα ισχύου.

Ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και φυσικά θα απαιτηθεί να περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και στο νοσκομείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.  Τραυματίστηκε όταν έπεσε από το μηχάνημα γκρέιντερ που χειρίζεται, αφού στην προσπάθειά του να διενεργήσει συντήρηση γλίστρησε από το ελαστικό όπου ήταν ανεβασμένος (έβρεχε εκείνη την ημέρα) και χτύπησε με τη λεκάνη.
Οι συνάδερφοι του που είναι σοκαρισμένοι, επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να υπάχει προφυλακτήρας μεταλικός με καγκελάκι για ασφάλεια, ενώ καταγγέλουν πως η κατάσταση στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες του δήμου είναι πολύ προβληματική και έχει χτυπήσει… κόκκινο. Με αφορμή το πολύ άσχημο περιστατικό τραυματισμού, τονίζουν ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση και όποιος επισκεφθεί το Αμαξοστάσιο Μαίστρου θα το διαπιστώσει και θα αντιληφθεί αμέσως την εγκατάλειψη του τομέα.
Ακόμα υποστηρίζουν πως στα οχήματα η εικόνα είναι τριτοκοσμική, μια και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παλιά. “Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ήρθε καινούριο όχημα και η ελπίδα αφέθηκε σε ένα απορριμματοφόρο που έκανε δωρεά ο ΤΑΠ. Αν είναι δυνατόν. Όσο για την συντήρηση των οχημάτων; Ελλειπέστατη”.
Το θέμα του σοβαρού τραυματισμού συναδέρφου του, ανέδειξε μάλιστα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε και την αφίσα της ΠΟΕ ΟΤΑ για τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους και έγραψε χαρακτηριστικά καταγγέλοντας εγκατάλειψη αρκετών υπηρεσιών από την δημοτική αρχή: “Η κατάσταση στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Τεχνική Υπηρεσία και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και νομιμότητα. Την Παρασκευή είχαμε στο Δήμο μας άλλο ένα εργατικό ατύχημα, ευτυχώς μόνο με τραυματισμό. ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ; Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας; Εφαρμόζονται; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!”.

Κιρτσίδης: Τόσο ο Αντιδήμαρχος κ.Κουκουράβας όσο και

ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης ενδιαφέρθηκαν για τον συνάδερφο

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ.Κιρτσίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του επιβεβαίωσε τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέρφου του και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις. Επεσήμανε επίσης ότι τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας όσο και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ενδιαφέρθηκαν αμέσως για το περιστατικό, ο πρώτος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον τραυματία υπάλληλο και ο δήμαρχος μίλησε με τους γιατρούς για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ.Παπαδόπουλου για την παλαιότητα του στόλου των μηχανημάτων και τα προβλήματα συντήρησης, παραδέχθηκε ότι: “Τα μηχανήματα του δήμου είναι όντως πολλών ετών και χρειάζεται να αντικατασταθούν. Όσο για την συντήρηση, υπάρχουν προβλήματα αλλά ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος κ.Κουκουράβας μας διαβεβαίωσαν πως προβλέφθηκε το απαραίτητο ποσό προκειμένου να διατεθεί για τον σκοπό αυτό. Ασφαλώς και θέλουμε καινούργια μηχανήματα και να αντικατασταθούν κάποια που έχουν συνέχεια προβλήματα. Ελπίζουμε να γίνει κάτι από τον δήμο για το θέμα αυτό“.