Παπανδρέου, Θεοδωράκης, Καρανίκας πανηγυρίζουν: Ελεύθερη χρήση χασίς και για ψυχαγωγικούς λόγους

Παπανδρέου, Θεοδωράκης, Καρανίκας πανηγυρίζουν: Ελεύθερη χρήση χασίς και για ψυχαγωγικούς λόγους

Ένας πρώην Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας αρχηγός κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ένας σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας, πανηγυρίζουν για το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή.

Μάλστα δεν αρκούνται στην ελεύθερη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, αλλά ζητούν να επιτραπεί το χασίς και για την ψυχαγωγία όσων το επιθυμούν, χωρίς να έχουν καμιά επίπτωση ή τιμωρία. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τάχθηκαν ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που μίλησε στις επιτροπές της Βουλής ως… ειδήμων, τόνισε: «Η άποψή μου είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή και ίδια χρήση. Θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση». Να έχει δηλαδή ο καθένας την… γλάστρα με το χασισάκι του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης τόνισε ότι: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια οπισθοδρομικών προσεγγίσεων, πρέπει να συγκρουστούμε με τα κυκλώματα προώθησης των ναρκωτικών». Ζήτησε δε το νομοσχέδιο να περιλάβει πρόβλεψη για προσωπική καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση.Πρότεινε επίσης μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης να συζητηθεί μεθοδικά η αποποινικοποίηση και η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από τους ενήλικες.

Τέλος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίας πανηγύρισε: “Έγινε η αρχή ! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη!  Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Κάνναβης και των χρηστών της. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε σωστή χρήση και αντιμετώπιση της κάνναβης.  Πρέπει όμως να ζητήσουμε ένα συγνώμη και να πούμε και ένα ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές του νόμου και αυτοί είναι οι ασθενείς και οι καλλιεργητές – χρήστες της κάνναβης”.
Βλάσσης (Ν.Δ): “Ο Καρανίκας θέλει να κάνει

την Ελλάδα έναν απέραντο… μπάφο”

Ο εισηγητής της ΝΔ, και γιατρός σατο επάγγελμα Κώστας Βλάσσης ήταν ξεκάθαρος: «Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας».