“Εξπρές του Μεσονυχτίου” θέλουν οι Τούρκοι για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

“Εξπρές του Μεσονυχτίου” θέλουν οι Τούρκοι για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

“Εξπρές του Μεσονυχτίου” φαίνεται πως θέλει η Τουρκία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, αφού απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης τους που υπέβαλλαν οι δυο δικηγόροι και έτσι θα παραμείνουν στις κλειστές φυλακές της Αδριανούπολης άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα ακόμα.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης δυστυχώς μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα είναι φυλακισμένοι, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη τους. Επίσης, δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα να παραμένουν ως την απόφαση του δικαστηρίου στο κτίριο του ελληνικού Προξενείου της Αδριανούπολης, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι επιστρέφουν σε ελληνικό έδαφος, αφού οι διπλωματικές αποστολές κάθε χώρας θεωρούνται διεθνώς έδαφος της.

Οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία διατάχθηκε – μεταξύ άλλων- και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση τους απο το δικαστήριο, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Haberler, Sabah, Haberturk, οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε.


Η δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει το πρωί αναβλήθηκε και μάλιστα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί να γίνει η δίκη τους. Μέχρι να οριστεί η δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα μείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές Αδριανούπολης.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.
Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που είναι “εξαφανισμένος” όλες αυτές τις ημέρες, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένιος, είχε κάνει “συστάσεις” στην ‘Άγκυρα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απο τις τουρκικές Αρχές, αντί να δώσει εντολή και να ενταθούν οι διπλωματικές κινήσεις ακόμα και σε διεθνές επίπεδο για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Πηγή: protothema.gr