Επίσκεψη και ξενάγηση Βούλγαρων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, υπευθύνων πολιτιστικών φορέων στο Διδυμότειχο

Επίσκεψη και ξενάγηση Βούλγαρων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, υπευθύνων πολιτιστικών φορέων στο Διδυμότειχο

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Διδυμότειχο έγινε χθες από τουριστικούς πράκτορες, υπεύθυνους πολιτιστικών φορέων και δημοσιογράφους, από όλες τις πόλεις της Βουλγαρίας, μετά από σχετική πρόσκληση που δέχθηκαν από ιδιώτες της πόλης με επικεφαλής τον δικηγόρο Παναγιώτη Φυδανάκη.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν, τόσο για τα ιστορικά μνημεία και μουσεία, όσο και για την ιστορία του τόπου. Οι πληροφορίες που έλαβαν όπως και η παρουσίαση για τα δρομολόγια ξενάγησης και περιήγησης, άφησαν έκπληκτους τους ενδιαφερόμενους γείτονες μας, για το τι έχει να επιδείξει η ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου, αλλά και τι μπορεί να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη που αναζητεί τον ιστορικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό τουρισμό. 


Ακολούθησε περιήγηση στα στενά της “πόλης των κάστρων”, παρουσίαση καταστήματων μαζικής εστίασης, διασκέδασης, αναψυχής και όχι μόνο, αλλά και γνωριμία με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους σημαντικούς φιλοξενούμενους με τοπικά γλυκίσματα. Φυσικά παρουσίαση έγινε και για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της πόλης, που είναι σημαντικός παράγοντας για την καθιέρωση του Διδυμοτείχου ως τουριστικού προορισμού. 


Έπειτα τη σκυτάλη πήρε η γαστρονομία του τόπου, όπου παραδοσιακά, τοπικά εδέσματα προσφέρθηκαν και τα δοκίμασαν οι Βούλγαροι επισκέπτες, σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα του Διδυμοτείχου και στο τέλος γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, με παραδοσιακές συνταγές από ντόπια προϊόντα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων, πήραν συνεντεύξεις και έθεσαν ερωτήματα δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, την παράδοση, την γαστρονομία και τέλος τον πολιτισμό, στοιχεία που τους εξέπληξαν ευχάριστα. 

Η επίσκεψη, ξενάγηση και ενημέρωση αυτή καθιστά τους Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και φορείς πολιτιστικών φορφέων ως “πρεσβευτές” του Διδυμοτείχου στη γειτονική χώρα. Μάλιστα οι Βούλγαροι για να ευχαριστήσουν όσους τους φιλοξένησαν, γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης αλλά και την απαρχή των συνεργασιών και ευχήθηκαν με το δικό τους παραδοσιακό, ιδιαίτερο και συνάμα ενδιαφέροντα τρόπο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*