Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για υπεξαίρεση ο Γκαμπαερίδης

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για υπεξαίρεση ο Γκαμπαερίδης

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή για υπεξαίρεση, καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μήνυση της ΤΙΕΔΑ, ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και “μαϊμού” Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή.

Με ποινές φυλάκισης που έχουν επίσης ανασταλτικό χαρακτήρα, καταδικάστηκαν ακόμα ο πρώην Πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) Κώστας Μαυρίδης που “έφαγε” 18 μήνες και τα μέλη του Δ.Σ της ίδιας εταιρείας Κωνσταντίνος Δουνάκης (8 μήνες), ενώ οι Μακρίδης Ευστάθιος, Σεραφειμίδης Σπύρος και Πούλος Μαρίνος καταδικάστηκαν με 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή όπως επισημάναμε.

Η υπόθεση αφορά τα χρήματα που είχαν εισπράξει και έπρεπε να επιστρέψουν στην ΤΙΕΔΑ, η οποία και κατέθεσε τις μηνύσεις εναντίον των πρώην στελεχών της. Αυτό ήταν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Μάιο και η εκδίκαση της αγωγής που έχει κατατεθεί στα αστικά δικαστήρια, προκειμένου να επιστρέψουν τελικά τα χρήματα στην συγκεκριμένη εταιρεία του δήμου. Οι καταδικασθέντες σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησαν έφεση κατά της πρωψτόδικης απόφασης, ώστε να δικαστούν και σε δεύτερο βαθμό.

Ο κ.Γκαμπαερίδης, που πριν λίγο καιρό είχε το θράσος να κατηγορεί το Evros-news.gr για ψευδείς ειδήσεις και fake news που αφορούν τον ίδιο, επειδή αποκαλύψαμε ότι δεν είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή με επίσημα έγγραφα και τελικά το παραδέχθηκε και ο ίδιος, δεν μπορεί και μετά από αυτή την καταδικαστική απόφαση να παραμένει σύμβουλος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Τον πρώην Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Κώστα Μαυρίδη για παράδειγμα, τον απομάκρυνε από την δημοτική παράταξη για την υπόθεση αυτή, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξακολουθεί να κρατάει δίπλα του τον κ.Γκαμπαερίδη, να τον έχει μαζί του στα ταξίδια και να του πληρώνει ο δήμος τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, ακόμα και αποζημίωση εκτός έδρας, αν και δεν την δικαιούται επειδή δεν έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*